17-11-2022, 08:59
|
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 25-04-2008
|
Sakız Adası Kurutmalık Domates
- Bitki türü: Sebze
- Bitki ömrü: Tek yıllık
- Tohum çeşit adı: Domates, Solanum lycopersicum
- Tohum kaç yıldır sizdedir: 2 yıl
- Tohum alınan bitkinin yetiştirildiği yer: İzmir
- Size nereden geldi: Tohum takas etkinliği Sn. istcallst
- Tohumun kökeni : Yunanistan
- Dağıtılacak Tohumun Saflığı: izolasyon yapılmadı
- Kullanılan gübreler : Topraksız tarım besin eriyiği
- Kullanılan ilaçlar: İlaç kullanılmadı
- Hasat yıl ve ayı: 2021 Temmuz
- Bitki tipi ve gelişim durumu: Oturak tipte, güçlü gelişen ve çok sayıda dal ve buna paralel olarak bolca meyve veren bir çeşit. Her ne kadar oturak tipte olsa da, 15-20 cm uzunluğunda bir çubuk ile desteklenmesi yararlı olur.
- Meyvelerinin ayırd edici özellikleri: Boyut olarak çeriden büyük, cevizden küçük.Çok verimli. Açan çiçeklerin neredeyse tamamı meyveye dönüyor. Geçen yıl Kasım ayı ortalarına kadar meyve almıştım. Salkım halinde havadar, doğrudan güneş almayan balkonumda kuruttum. Tüketirken kabuklarının çıkarılması gerekiyor.
- Yetiştirme özellikleri: Kolay. Fakat sıra aralarını diğer domateslerden biraz daha fazla tutmakta yarar var.
- Tohum ne zaman hangi ortama ekilmeli: Ben genelde yaptığım gibi Şubat ortalarında torfta çimlendirip, fideler yaklaşık olarak 10-12 cm uzunluğa geldiğinde topraksız tarım sistemime dahil ettim.
- Tohum ekimi öncesi uygulanacak yöntemler: Yok
- Toprak, su, besin ve ışık gereksinimleri: Topraksız tarım sisteminde yetiştirdiğim için toprak, su ve besin isteği konusunda bir şey söyleyemiyorum. Fakat güneşi sevdiği aşikar.
- Bitkinin tohumu ne zaman ve hangi olgunlukta alınır: Ben meyveler dalında neredeyse pörsümeye başlayınca alıyorum.
Geçen seneki fotoğraflarımı bulamadım. O yüzden fotoğraf internetten alıntıdır. Fakat ben de hemen hemen aynı şekilde kurutmuştum.
|
|
|