Konu: i.sunaz
View Single Post
Eski 16-11-2022, 20:13   #4
i.sunaz
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 09-05-2017
Malabar Ispanağı

Malabar Ispanağı
Bitki türü: Sebze
Bitki ömrü: Çok yıllık
Tohum Türü: Ispanak
Tohum çeşit adı: Malabar ıspanağı/ yazın ıspanak yemek için
Tohum kaç yıldır sizdedir (kaç yıldır bu tohumdan bizzat üretim yapıyorsunuz): 3 yıl
Tohum alınan bitkinin yetiştirildiği yer: Manisa
Tohumun kökeni (size nereden geldi): agaclar.netten temin ettim
Dağıtılacak Tohumun Saflığı: Tek cins olduğu için mesafe bırakılmadı
Tohumu ilk paylaşan: Bilmiyorum
Kullanılan gübreler (bu tohumun yetiştirilmesinde kullanılan): Yanmış keçi gübresi, sıvı solucan gübresi
Kullanılan ilaçlar (bu tohumu yetiştirirken herhangi bir aşamada kullanılan): yok
Tohumu alınan bitkinin türe özel izolasyon uygulaması: yapılmadı
Hasat yıl ve ayı: 2021 Kasım
Bitki tipi ve gelişim durumu: Bitki çok sağlıklı ve bol verimli hiç bir müdahaleye gerek olmadan sorunsuz yetişti
Meyvelerinin ayırd edici özellikleri: Sarmaşık gibi sarılıcı bir bitkidir yeşil yaprakları aynı ıspanak tadındadır yemeği salatası omleti yapılır. Çok yıllık bitkidir. Sonbaharda bolca tohum verir, uykuya geçer, ilkbaharda tekrar yeşerir.
Yetiştirme özellikleri:
1-Tohum ne zaman hangi ortama ekilmeli: Tohumlar mart nisan ayında ekilip 4 5 yaprak olduklarında viyollere alınır. Mayıs ayında son donlar bitince bahçede toprakla buluşturulur.
2-Tohum ekimi öncesi uygulanacak yöntemler (soğuk katlama vb.): Özel bir gereksinim yok kolay çimlenir, bol ışık ister.
3-Toprak, su, besin ve ışık gereksinimleri : Bahçede bol güneş alan yerde iyi gelişim gösterir. Bol su sever.
4-Bitkinin tohumu ne zaman ve ne sıklıkta alınır: Tohumlar siyah renge dönüştüğünde tohumlar toplanır, aynı domates tohumu alma gibi suyu sıkılıp 3 gün fermente için bekletilir.(15 gün bekleten de varmış ben 3 gün beklettim) Ardından yıkayıp süzüp kurutuyorsunuz.
İklim gereksinimleri: Ülkemizde bir çok bölgede yetişir. Dayanıklı bitkidir.

Düzenleyen i.sunaz : 26-11-2022 saat 07:25 Neden: başlıktohum sınırını kaldırmak
i.sunaz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön