Cibrika
• Bitki türü:*Sebze
• Bitki ömrü:*Tek yıllık
• Tohum Türü:*Baharat
• Tohum çeşit adı:*Çıbrıka, Çıbrıtsa, Çobrisa, Çibirsi - Summer Savory -*S.Hortensis
• Tohum kaç yıldır sizdedir:yıllardır
• Tohum alınan bitkinin yetiştirildiği yer:*Tekirdağ Şarköy
• Size nereden geldi:*babaannemden çok eski
• Tohumun kökeni*:
Kullanılan gübreler*: Yanmış hayvan gübresi,
• Meyvelerinin ayırd edici özellikleri:*Trakya'da Çıbrıka, Bulgaristan'da Çıbrıtsa, Pomaklarda Çobrisa ve agaclar.nette adı Sater otu, Çuprika, Çibirsi olarak geçen bitki. Tarhana yaparken eğer evde bebek yoksa mutlaka kullanılır, diğer çorba çeşitlerinde ve köfte harcında da kullanılır, özellikle etli yemeklerde tercih edilir, pişmiş kuru fasulyenin üzerine serpilir, haşlanmış yumurta veya haşlanmış patatesle mükemmel olur, kızarmış ekmeğin üzerine sürülen yağa serpilir...
Her baharatçıda bulamayacağınız bir çeşittir.
Çiçek açmadan önce toplanan yaprakları kurutulur.
Düzenleyen Serdars1 : 07-11-2022 saat 11:16
|