30-10-2022, 01:01
|
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 16-07-2022
|
Lif Kabağı (yavuz10)
***Dağıtabileceğim maksimum tohum limitine ulaşılmıştır. İlk 15 kişiyle paylaşılacaktır.
- Bitki türü: Sebze
- Bitki ömrü: Tek yıllık
- Tohum Türü: Kabak
- Tohum çeşit adı: Lif Kabağı
- Tohum kaç yıldır sizdedir: 1 yıldır
- Tohum alınan bitkinin yetiştirildiği yer: Balıkesir
- Tohumun kökeni:
- Tohumun geldiği yer: Ticari tohum
- Etkinlikte tohumu ilk dağıtan:
- Dağıtılacak tohumun saflığı: İzolasyon önlemi olarak elimle tek tek tozlaşmayı sağladım.
- Kullanılan gübreler: Toprak üstünü yanmış hayvan gübresiyle kapadım. Tek seferde tüm bahçeye bir kere olmak üzere yapraktan solucan gübresi uyguladım.
- Kullanılan ilaçlar: Bu sezon hiçbir ilaç kullanmama gerek olmadı.
- Hasat yıl ve ayı: 2022 Ağustos
- Yetiştirme zorluğu derecesi: Zor
- Hasat süresi: Yaklaşık olarak beş ay oldu, haziranda ektim. yeni kopardım.
- Meyve rengi, şekli ve büyüklüğü: Ham hali yeşil olgunlaştıkça kuruyup kararıyor ve hafifliyor.
- Bitki tipi ve gelişim durumu: Normal hızda gelişiyor, sarılıp tırmanmayı çok seviyor. 2katlı evin çatısına kadar çıkanlarını gördüm.
- Bitki çeşit özellikleri: İlk defa ektiğim ve beni heyecanlandıran bi sebzeydi. Yine Kendi tecrübelerime dayanarak söyleyebilirim ki: elle Tozlama yapacaksanız kesinlikle tek bir erkek çiçek koparın fazlasına dokunmayın. Çünkü erkek çiçekler aniden kesilebiliyor ve tekrar açmıyor. Bi ilk ektiğim zaman erkek çiçek açtı birde bugün açmaya başladı. Tabi bu süreçte dişi çiçek vermeye devam etti. Sakız kabak ve spagetti kabakla, ayrı zamanlarda 4 farklı dişiyi tozlamayı denedim ama sonuç sıfır. Sadece bir tane lif kabağım oldu.
Benimkinin uzunluğu bir karıştan biraz daha uzun, bazı lif kabakları 60cmyi bulabiliyormuş. Onlardan dağıtılırsa onlardan talep etmenizi öneririm, çünkü bende öyle yapacağım 
Bu arada kabağımda hala yeşil yerler var ama dibi çatlayıp tohumlarını dökmeye başladığı için kopardım. Hala kabağı kurutma aşamasındayım.
Elimdeki tohumlar kısıtlı olduğu için çok fazla kişiye dağıtamayacağım.
Düzenleyen yavuz10 : 04-12-2022 saat 15:24
|
|
|