Acı Dolma Biberi (yavuz10)
- Bitki türü: Sebze
- Bitki ömrü: Tek yıllık
- Tohum Türü: Biber
- Tohum çeşit adı: Acı Dolma Biberi
- Tohum kaç yıldır sizdedir: 1 yıldır
- Tohum alınan bitkinin yetiştirildiği yer: Balıkesir
- Tohumun kökeni:
- Tohumun geldiği yer: Komşu köyden
- Etkinlikte tohumu ilk dağıtan:
- Dağıtılacak tohumun saflığı: İzolasyon önlemi alınmadı. Ekildiği alandaki en iç, en orta, en diptekilerden tohumluk olarak koparıldı.
- Kullanılan gübreler: Toprak üstünü yanmış hayvan gübresiyle kapadım. Tek seferde tüm bahçeye bir kere olmak üzere yapraktan solucan gübresi uyguladım.
- Kullanılan ilaçlar: Bu sezon hiçbir ilaç kullanmama gerek olmadı.
- Hasat yıl ve ayı: 2022 Ağustos
- Yetistirme zorlugu derecesi: Kolay
- Hasat süresi: Hasat süresini takip edemedim ama ince kabuklu satı dolmalık biberlerle aynı sürede hasada geldi, ortalama biber hasat süresi bu biber çeşidi içinde geçerlidir.
- Meyve rengi, şekli ve büyüklüğü: Ham hali yeşil silindirik tabana doğru sivrilen bi formu vardır. Olgunlaştıkça kızarıyor.
- Bitki tipi ve gelişim durumu: Gelişimi normal ama ince kabuklu dolmalıklarımı kendine benzetti form olarak onları sivri uçlu yaptı. Tat olarak tozlaşmaya etkisi olmadı. Kendisi form ve tat olarak tozlaşmadan etkilenmedi.
- Bitki çeşit özellikleri: Yeşil sivri formu güzel ama tadı acı olduğu için pek sevmedik. Genel olarak acıdan hoşlanmıyoruz. Tadındaki acılıkta dil-boğaz yakan tarzda değil de daha çok şekersiz çay acılığı vardı. Bir tane iki üç ay önce yemiştim bu şekilde hatırlıyorum tadını. Peki biz ne yaptık bu biberi diye soracak olursanız. Salça yapımında kullandık.
Düzenleyen yavuz10 : 04-12-2022 saat 15:24
|