Turuncu Kaliforniya Biberi (yavuz10)
***Dağıtabileceğim maksimum tohum limitine ulaşılmıştır. İlk ?? kişiyle paylaşılacaktır
- Bitki türü: Sebze
- Bitki ömrü: Tek yıllık
- Tohum Türü: Biber
- Tohum çeşit adı: Turuncu Kaliforniya Biberi
- Tohum kaç yıldır sizdedir: 1 yıldır
- Tohum alınan bitkinin yetiştirildiği yer: Balıkesir
- Tohumun kökeni:
- Tohumun geldiği yer: Ticari tohum
- Etkinlikte tohumu ilk dağıtan:
- Dağıtılacak tohumun saflığı: İzolasyon önlemi gerek görülmediği için alınmadı. Ekildiği alanda tekti ve en iç, en orta, en diptekiler tohumluk şeçildi
- Kullanılan gübreler: Toprak üstünü yanmış hayvan gübresiyle kapadım. Tek seferde tüm bahçeye bir kere olmak üzere yapraktan solucan gübresi uyguladım.
- Kullanılan ilaçlar: Bu sezon hiçbir ilaç kullanmama gerek olmadı.
- Hasat yıl ve ayı: 2022 Ağustos
- Yetistirme zorlugu derecesi: Kolay
- Hasat süresi: Tohumdan itibaren yaklaşık olarak 80-90 günü buldu hasada gelmesi ama geç dikmiştim. Vakitli dikimde sürre kısalabilir.
- Meyve rengi, şekli ve büyüklüğü: Sarı, avuç içi kadar 3 loblu dolmalık biber çeşidi.
- Bitki tipi ve gelişim durumu: Gelişimi normal ama benimkiler biraz bodurlar şuan. Aynı zamanda dikilen normal dolmalık ve kapyaların boyu bu biberi sollayalı çok oldu.
- Bitki çeşit özellikleri:Bahçede harika renkli gözüken büyük dolmalık biber çeşidi. Kıtır kıtır. Genelde dolmalık değil sotelenerek tüketiliyor. Dediğim gibi benim biber bodurdu ama üzerinde 5 tane koca koca biber yaptı ve hala çiçekleri var. Geç ektiğimden midir yoksa rüzgardan yaprakları budamadım ondan mıdır bilmem.
Düzenleyen yavuz10 : 04-12-2022 saat 15:23
|