Konu: yavuz10
View Single Post
Eski 23-10-2022, 20:21   #8
yavuz10
Ağaç Dostu

yavuz10's Avatar

Giriş Tarihi: 16-07-2022
Unhappy Bezelye Domates (yavuz10)

• Bitki türü: Sebze
  • Bitki ömrü: Tek yıllık
  • Tohum Türü: Domates
  • Tohum çeşit adı: Bezelye Domates
  • Tohum kaç yıldır sizdedir: 1 yıldır
  • Tohum alınan bitkinin yetiştirildiği yer: Balıkesir
  • Tohumun kökeni:
  • Tohumun geldiği yer: Ticari tohum
  • Etkinlikte tohumu ilk dağıtan:
  • Dağıtılacak tohumun saflığı: İzolasyon önlemi gerek görülmediği için alınmadı.
  • Kullanılan gübreler: Toprak üstünü yanmış hayvan gübresiyle kapadım. Tek seferde tüm bahçeye bir kere olmak üzere yapraktan solucan gübresi uyguladım.
  • Kullanılan ilaçlar: Bu sezon hiçbir ilaç kullanmama gerek olmadı.
  • Hasat yıl ve ayı: 2022 Ağustos
  • Yetistirme zorlugu derecesi: Kolay
  • Hasat süresi: Tohumdan itibaren yaklaşık olarak 65-70 gün sonra hasada geliyor
  • Meyve rengi, şekli ve büyüklüğü: Minik, çeriden de ufak, gerçek bir bezelye kadar, kırmızı renklidir.
  • Bitki tipi ve gelişim durumu: Sırık
  • Bitki çeşit özellikleri: Gerçek anlamda bezelye kadar, sanki üzüm dizilimli bezelye kadar domates çeşidi. Çok çok çok fazla dökümü oluyor. Güzel Sırığa sardırıldığında sekiz metreye kadar gidiyormuş. Boyutuna göre tadı konsantre gibi pişirip hiç tüketmedim ama dalından koparması ve yemesi çok zevkli leblebi gibi gidiyor bahçede uğraşırken. Domateslerin atası olduğunu okumuştum ve diğer domatesleri tozlayabilme ihtimali yüksekmiş. Özellikle bu tür kendine benzetiyormuş. Alacak arkadaşların dikkatine. He birde her ne kadar leblebi gibi gitse de toplamak uğraştırıcı olabiliyor. kendim tohumluk almayacağım tekrar çıkıyormuş zaten, isteyen olursa alacağım.

Eklenen Resimler

Düzenleyen yavuz10 : 04-12-2022 saat 15:23
yavuz10 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön