Bitki türü: çalılık
Bitki ömrü: Çok yıllık
Tohum Türü: Meyan
Tohum çeşit adı: Glycyrrhiza echinata
Tohum kaç yıldır sizdedir (kaç yıldır bu tohumdan bizzat üretim yapıyorsunuz): 6
Tohum alınan bitkinin yetiştirildiği yer: Balıkesir
Tohumun kökeni (size nereden geldi): bir arkadaşımdan köklü bitki alarak.
Dağıtılacak Tohumun Saflığı: Saftır umarım
Tohumu ilk paylaşan: Sanırım ben
Kullanılan gübreler (bu tohumun yetiştirilmesinde kullanılan): yok
Kullanılan ilaçlar (bu tohumu yetiştirirken herhangi bir aşamada kullanılan): bit oluyor, bit ilacı
Tohumu alınan bitkinin türe özel izolasyon uygulaması: İzolasyon uygulamadım
Hasat yıl ve ayı: 2022 ekim
Bitki tipi ve gelişim durumu: Suyu çok çok seven bir bitki, kök alımı yapabilmeniz için 3-4 yıl boyunca beklemelisiniz. Su kenarına ekimi yapılmalı ya da saksıda dibi hep ıslak olmalı.
Meyvelerinin ayırt edici özellikleri: kökü ile meyan şerbeti yapılır enfestir.
Yetiştirme özellikleri: bir zahmeti yok ama toprağının sürekli ıslak olması gerekli. güneşi sever ve su olmadan yapamaz. 3-4 yıl sonra yanlara doğru uzayan kökleri toplayın ve 30 cm olacak şekilde parçalayın. sonra bu kök parçalarını döverek liflerinin ayrılmasını sağlayın ve kurutun. Şerbet yapacağınız zaman 30-40 gr kökü 2 litre soğuk suda demleyin ve süzün. 2 gün içinde tüketin. tansiyon yükseltebilir. Şeker dengeleyici özelliği vardır.
Tohum ne zaman hangi ortama ekilmeli: bir gün suda bekletin ardından saksı veya tüplere ekimi yapın, yeterli olgunluğa ulaştığını düşündüğünüzde toprağa yerleştirin.
Tohum ekimi öncesi uygulanacak yöntemler (soğuk katlama vb.): çimlenme yüzdesi düşük ve soğuk katlama tavsiye olunur.
Toprak, su, besin ve ışık gereksinimleri: su kesinlikle şart. Toprağı kurumamalı.
İklim gereksinimleri: Her yerde yetişir, su kenarı sever.
Bitkinin tohumu ne zaman ve hangi olgunlukta alınır: tohum sapları kuruyunca