Bugünlerde işimiz ceviz. Anne cevizin cevizlerini komşudan aldığım sırıkla erişebildiğim yere kadar dokudum. Yüksek dallar kaldı onları da yere döküldükçe topluyoruz.
'Chandler'ların da hasatı geldi. Bazı dallarını yerden,bazılarını merdivene çıkarak ya da silkeleyerek topladık. Eylülde yağan dolu sadece yeşil kabuğu değil altını da etkilemiş. Kahverengi kabuk kara kara lekelerle kaplı. Birkaçını kırıp baktım, dolunun vurduğu yerin altı hafif esmerleşse de içleri beyaz ve dolgun.
Meyvelerde kalibre düşük. Önceki sezon meydana gelen don ağaçları etkilemiş, dallarda kurumalar oluşmuştu. Kalibre düşüklüğü bundan olabilir ya da iyi besleyemiyorum. Bu sezon yabani otların öz suları ve enzim dışında bir şey kullanmadım. Yapraklar canlıydı, filizlerdeki büyüme emaresi kırmızılık yaz boyu sürdü ama dediğim gibi meyveler küçük kaldı.
Her zaman yanlarında olamıyorum. Sulama düzeni yok. Bu olumsuzluğu biraz olsun gidermek için yaz boyu biçtiğim otları altlarına serdim ki var olan su da uçup gitmesin.
|