Kuru Fasulye (yavuz10)
- Bitki türü: Sebze
- Bitki ömrü: Tek yıllık
- Tohum Türü: Fasulye
- Tohum çeşit adı: Kuru Fasulye
- Tohum kaç yıldır sizdedir: 2 yıldır
- Tohum alınan bitkinin yetiştirildiği yer: Balıkesir
- Tohumun kökeni:
- Tohumun geldiği yer: Komşudan
- Etkinlikte tohumu ilk dağıtan:
- Dağıtılacak tohumun saflığı: İzolasyon önlemi gerek görülmediği için alınmadı.
- Kullanılan gübreler: Toprak üstünü yanmış hayvan gübresiyle kapadım. Tek seferde tüm bahçeye bir kere olmak üzere yapraktan solucan gübresi uyguladım.
- Kullanılan ilaçlar: Bu sezon hiçbir ilaç kullanmama gerek olmadı.
- Hasat yıl ve ayı: 2022 Ekim
- Yetistirme zorlugu derecesi: Kolay
- Hasat süresi: Tohumdan itibaren yaklaşık olarak 70-100 gün sonra hasada geliyor
- Meyve rengi, şekli ve büyüklüğü: Baklaları irice ve bol tanelidir. Taneleri orta-büyüktür.
- Bitki tipi ve gelişim durumu: Oturak
- Bitki çeşit özellikleri: Kurusu tüketilen beyaz fasulye çeşididir ama biz süt fasulye olarak yetiştiririz. Daha lezzetli oluyor. Süt fasulyesi: baklalar tam kurumadan sararınca toplanan fasulyeye diyoruz. Bu şekilde toplanacaksa temmuz ayında ekim yeterli oluyor. Süt fasulye şeklinde toplandığında taneleri oldukça iridir. Oturak cins ama bazı kökler uzun uzun kollar attı eğer o kollar(son görsel) kesilirse daha verimli olduğu söyleniyor. Bu sene bir iki köke denedim. Denediğim köklerde verim fazlaydı ama çok az denediğim için kesin bilgi diyemem. İsmine de gelecek olursam horoz fasulye, selanik fasulye, badalan fasulye gibi herkes farklı isimler söylüyor.
Düzenleyen yavuz10 : 04-12-2022 saat 15:22
|