Acı-Tatlı soslu Tavuk yemeği
Göğüs etlerini kuşbaşı doğrayıp bir kabın içine koyuyoruz. Üzerine tuzunu karşılayacak kadar Balık Sosu ekliyoruz. Kararbiber ve ezilmiş sarımsak ekleyip iyice yedirip 1 gün dolapta bekletiyoruz.
Oda sıcaklığına geldikten sonra 1 yumurta ve krep kıvamına gelecek kadar nişasta ekliyoruz ve karıştırıyoruz. Yüksek ateşte 5-10dk kavuruyoruz(balık sosunun tuzu ve yüksek ateş sayesinde göğüs eti lokum gibi oluyor).
İsterseniz bu şekilde yiyebilirsiniz. Acı-Tatlı soslu yemeyi seviyorsanız devam edin.
bir kaseye az miktar soya sosu(tavuk tuzlu zaten). Varsa az miktar istiridye sosu, bal ve toz şeker, ketçap, acı sos, ezilmiş sarımsak, karabiber, varsa pirinç sirkesi ve barbekü sosuyla bir karışım elde edip(malzemeler gözünüzün kararına göre) kavrulmuş tavuğa ekleyip suyunu çekene kadar karıştırıyoruz.
|