Konu: yavuz10
View Single Post
Eski 14-10-2022, 22:40   #5
yavuz10
Ağaç Dostu

yavuz10's Avatar

Giriş Tarihi: 16-07-2022
Sarıgöz Börülce (yavuz10)

• Bitki türü: Sebze
  • Bitki ömrü: Tek yıllık
  • Tohum Türü: Börülce
  • Tohum çeşit adı: Sarıgöz Börülce
  • Tohum kaç yıldır sizdedir: 1 yıldır
  • Tohum alınan bitkinin yetiştirildiği yer: Balıkesir
  • Tohumun kökeni: Anadolu
  • Tohumun geldiği yer: Komşudan
  • Etkinlikte tohumu ilk dağıtan:
  • Dağıtılacak tohumun saflığı: İzolasyon önlemi gerek görülmediği için alınmadı.
  • Kullanılan gübreler: Toprak üstünü yanmış hayvan gübresiyle kapadım. Tek seferde tüm bahçeye bir kere olmak üzere yapraktan solucan gübresi uyguladım.
  • Kullanılan ilaçlar: Bu sezon hiçbir ilaç kullanmama gerek olmadı.
  • Hasat yıl ve ayı: 2022 Ağustos
  • Yetistirme zorlugu derecesi: Kolay
  • Hasat süresi: Tohumdan itibaren yaklaşık olarak 40-45 günde taze tüketim için 90-100gün sonra ise kuru tüketim için hasada geliyor
  • Meyve rengi, şekli ve büyüklüğü: Baklaları ince ve yaklaşık olarak bir karıştan biraz daha kısadır. Açık renkli beyazımsı tam orta iç kesiminde kahverengilik-sarımsılık olan çeşittir. Bir bakla içinde 10 civarı börülce bulunur.
  • Bitki tipi ve gelişim durumu: Oturak ama sırık dikilirse iyi olur. Dolanmak için bazı kökler ince kollar verdi.
  • Bitki çeşit özellikleri: Baklaları büyürken yeşildir. Sıcak havalardaki tane büyüklüğü karnıkara börülce kadar vardır ama genel olarak taneleri karnıkaraya göre daha küçük ve yuvarlaktır. Karnıkara Muğla civarında Sarıgöz ise izmir civarında daha yaygın olduğunu okudum. Çiçekleri yanlış hatırlamıyorsam beyazdı. Karnıkaradan spesifik olarak ayrılacak tadı yoktu

Eklenen Resimler

Düzenleyen yavuz10 : 04-12-2022 saat 15:21
yavuz10 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön