Bitki türü: Sebze
Bitki ömrü: Tek yıllık
Tohum Türü: Domates
Tohum kaç yıldır sizdedir (kaç yıldır bu tohumdan bizzat üretim yapıyorsunuz): 4
Tohum alınan bitkinin yetiştirildiği yer: İstanbul
Tohumun kökeni (size nereden geldi): 2017-2018 Tohum Paylaşım Etkinliği
Tohumu İlk Paylaşan : Sn. Tcm
Kullanılan gübreler (bu tohumun yetiştirilmesinde kullanılan): Yanmış koyun/inek gübresi
Kullanılan ilaçlar: Yok
Hasat yıl ve ayı: 2022 Ağustos
Bitki tipi ve gelişim durumu: Bitki sırık bir çeşittir. Sağlam sırığa sardırmak gerekir zira domateste koltuk alma yaptığımdan dolayı meyveleri 1 kg a yaklaşık gelmektedir. Büyük meyvelerden dolayı sırıklar eğilebilmekte, devrilebilmektedir. Bahçede yetiştirdiğim diğer tür olan Blue Beauty e göre biraz daha geç kızarmakta ancak meyvelerin lezzeti vazgeçilemeyecek derece güzel.
Meyvelerinin ayırt edici özellikleri: Çok lezzetli, pembe domates türü
Yetiştirme özellikleri: Kök başına meyve tutumu 5-10 arası
Tohum ne zaman hangi ortama ekilmeli: Ben Şubat sonunda bardakta çimlendirdim. Mayıs sonunda toprakla buluştu.
Toprak, su, besin ve ışık gereksinimleri: Haftada max 1 ya da 2 kere sulama yapıldı ancak birçok kez çapa yapıldı. Bir çok kez de gübre kullandım.
Bitkinin tohumu ne zaman ve hangi olgunlukta alınır: Meyveler kızarınca tohuma ayrılabilir.
Seneye pembe domates olarak ayni tohumdan devam edeceğiz. Bahçemizin vazgeçilmezidir. Senelerdir ekiyoruz. Her sene rekor tazeliyoruz. Bu sene 1.125 gram ile kendi bahçemizde en yüksek gramajda domates elde ettik.