
Kurutmalar. Güneşte kurutmayın, deniyor ama gölgede çürüyor. Biraz gölge biraz güneş, karışık kurutuyoruz.
Bu arada kabaklardan sonra fasulye de sizlere ömür. Kabaklarda umut kalmayınca söküp fasulye ektim. O yüzden fasulye kurutması yok.
NOT: Hıyar ve acur da sanki yaşayacak gibi.

Domatesler fena değil. Mantar ya da böcek kaynaklı çürümeler var ama geçen seneki gibi değil. Şimdilik bolca domates var ama dallanma ve çiçeklenme durumunu iyi yönetemedim, yakında ürün sıkıntısı yaşarız gibi.
Tohum alıp 1-2 gün fermente ediyorum. Sonra kurutacağım.

Üst soldaki ve alt sağdaki karpuz yerli. Salbaş karpuzu sanırım. Komşudan almıştım tohumunu. Çekirdekleri küçük, çok sulu ve lezzetli. Bu karpuzun en iyi tarafı küçük olduğu için sık meyve veriyor. Karpuzsuz kalmıyorsun. Ayrıca küçük olduğu için bitrme/yeme sorunu da yok. Bir oturuşta bitiyor.
Üstte sağdaki kavun. Önceki yazılarda bahsettim, yiyenler tarafından balkabağı denen. Kütür kütür, aşırı şekerli, olgunlaşmadan tatlanan kavun. Oldukça bereketli. Sararıyor, olgunlaşıyor, lezzetinin yanı sıra tadı da kavuna benziyor ama yeterince büyüyemeden yarılıyor.
Alt soldaki de Bradford olmalı. Bakalım nasılmış.
NOT: Geçen sene çok az yaşadığımız bu sene sıklıkla karşılaştığımız sorun: Karpuz ve kavunlar çatlıyor, yarılıyor. Sonra da börtü böcek orayı yuva yapıyor, çürütüyor.