View Single Post
Eski 22-07-2022, 12:09   #207
Portakal Rengi
Ağaç Dostu

Portakal Rengi's Avatar

Giriş Tarihi: 19-02-2018
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi halcur Mesajı Göster
Teşekkürler belki de dediğiniz gibi sulama yeterli değildir. Şunu da not edeyim: Kendinden delikli damlama borusu kullanmıyorum. Kör boru alıp istediğim yerlere meme takıyorum ki bu memeler kendinden delikli borulara oranla kat be kat fazla su veriyor.

-Patlıcanları verecek yer arıyorum, o kadar çok.(maşallah)
-Biberler de çok iyi, 3 garık. Aşağı yukarı 1-1,5 garık topluyorum, 1 boya kovası doluyor. Ger kalanını (Karaisalı salçalık biberi) kızarmaya bıraktım.

-Sorun kabak, hıyar ve acurlarda verim düştü.
Kabaklar ve hıyarlar çok az veriyor.
Acur şekilsiz meyveler veriyor, büyümüyor.

Su ile ilgili sorun varmış, yeni fark ettim. Birçok meme tıkanmış. Memeler akara hale geldi. Bundan sonra tekrar bir gözlem sürecine giriyorum.
Damlamadan çok su akması iyi fikir olmayabilir. Toprak nemi ölçen cihaz var. Benim kullandığım pilsiz, basit iki elektrodu olan türden. Daha kısık debiyle ve daha uzun süre suladığım zaman derin topraktaki nem yükseliyor. Yaklaşık olarak saniyede 1damla (2 lt lik damlamalar için) ile 2 saate yakın suluyorum. Göllenme olmuyor, su toprağa karışıyor. 25 cm derinliği ölçebiliyorum.
Yinede güneşte kalanlar kurudu. (Bir komşumda toprak kili. onun domatesleri iyi durumda ama verim tatsız.) Kuruyan türleri seneye ekmeyeceğim. İklime uyum gösterecek, lezzetli tür arıyorum. (Henüz bulamasam da.)
Salatalıklarım büyüyemedi bile. (Dikenli köy salatalığı) İzmir topan acuru fide boyunda.
Patlıcanlar 50-60 cm boyunda. Tek tük veriyor o kadar.
Biberler döküp duruyor.
Ama bu sorunlar bana özgü değil. Bölgemiz benzer durumda. Bu kış kar gördük. İlkbahar hem geç geldi hemde dengesiz sıcaklık değişimleri oldu. Bitkilerin bahar gelişimleri iyi olmadı, sıcaklar bastırınca da gelişemiyorlar.

Portakal Rengi Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön