Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Musa Gündoğan
domateslerinizde burun çürüklüğü de görünüyor. domateslerinizdeki yarıklar sulama düzensiliğinden ve domatesin kendi su dayanıklılığından kaynaklı gibi görünüyor. ayrıca domateslerinizde oldukça yoğun mantar hastalıkları belirmeye başlamış. hastalıklı olan doamtesleri sökün ve bir dahaki sene aynı yere domates dikmeyin. sulama düzenini toğru kontrol edin ayıca bazı domatesler sıcaktan yanıyor sanırım üzerlerine gölgelik yapmanız faydanıza olacaktır.
|
Teşekkürler, tespitleriniz genel olarak aldığım cevaplarla örtüşüyor.
-Sulama ile ilgili durumu bir önceki mesajda açıkladım. Takipteyim.
(Bu arada bu yarıklar her domateste yok. Mesela H.Baliç-Bulgar domateste gözlemlemedim.)
-Burun çürüklüğü için Meyvelitepe'nin bloğunda anlattığı yumurta kabuğundan kalsiyum elde etme yöntemiyle elde ettiğim sıvıyı evvelsi gün sıktım. Sonuçları göreceğiz.
-Mantar hastalıklarıyla ilgili Tarkim Efdal Azimut kullanıyorum. Şimdilik sökmeden mücadele etmeyi tercih ettim. Sonuçta söküm aşamasına da gelebiliriz ama bugünlerde bolca yediğim (Karakılçık buğdayından) pilavın yanında soğan-domatesten ibaret salata beni benden aldı, keyfimi olabildiğince devam ettirmek istiyorum.
-Domatesteki yanma benim hatam. Yaprak bırakmadım garibanlarda.