View Single Post
Eski 14-10-2007, 20:57   #7
Selahattin Yılmaz
Ağaç Dostu

Selahattin Yılmaz's Avatar

Giriş Tarihi: 16-05-2006
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi sukranayalp Mesajı Göster
İpek elde edilmesi ve işlenmesi ile ilgili çalışmaları da görmek mümkünse ben de geleceğim.

Sevgili sukranayalp, Kozahan'da ipek elde edilmesi ile ilgili bir şeyler görme imkanınız olmaz zira orası daha ziyade hasat edilmiş kozaların ticaretinin yapıldığı bir han. Ancak şu an daha ziyade bir dinlenme ve çey bahçesi olarak kullanılıyor. Mayıs, haziran aylarında hasat edilen kozalar burada tüccara satış için getirilir kozalar ancak o zaman görülebilir. Fakat toplantıya gelirsem görmek istiyorum derseniz o zaman benim çalıştığım yere yakın eski İpek Böcekçiliği Araştırma Enstitüsü var, orada bu faaliyetler yapılıyor yine de erken gelirim gezebilirim derseniz benimde kısa bir araştırma ve izin alma süreci olumlu olursa sizi gezdirmemiz ve hatta isteyenleri gezdirmemiz mümkün olabilir. Ancak hafta sonu olması hesabıyle izin alma ve gezme durumlarını araştırmam gerekecek. Bunun dışında şu an yanılmıyorsam kurumu özel idareden kiralayan Kozabirlik işletiyor. Sadece bir izin süreci ve hafta sonu sorununu irdelek gerekiyor. Şimdi cevabınıza göre bende araya torpil koyup izin sürecini araştırayım .

Selahattin Yılmaz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön