View Single Post
Eski 17-07-2022, 09:30   #183
TCM
Ağaç Dostu

TCM's Avatar

Giriş Tarihi: 18-01-2014
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi halcur Mesajı Göster
...Küllemenin etkisi çok ciddi görülüyor. Hıyar ve kabaklarda verim çok düştü ama inatla sökmüyorum. EFDAL AZİBUT (200 g/L Azoxystrobin + 125 g/L Difenoconazole) uygulaması yapıyorum. Bakalım faydası olacak mı? Acurlar da etkilendi ama verim de pek düşüş yok.
Aynı etken maddeyi içeren QUADRİS MAXX kullanıyorum domatesteki mantar için, çok etkili ancak kabakgillerin küllemesinde bilemiyorum. Sırf domates için almıştım, hastalık görüldüğü anda, dallarında siyahlaşma, yapraklarda kuruma vs. 12-13 günde bir iki veya üç kez kullanıyorum, çok etkili. Sizin domatesi görünce aklıma geldi, meyvesine bakınca, gövdelerini kontrol edin bakalım var mı bi şeyler. Bu arada çatlama genelde su fazla gelirse olur, ona da bakın bakalım. Damlama diplerine gübre dökmüştüm, suyu çok tutacağı aklıma gelmedi, kimi türlerde çatlama olmuştu.

Biberlerde kalsiyum eksikliği var gibi, bu durumda domateslerde de olabilir diye düşünüyorum. Benim kimi domateslerde de son iki senedir olmuştu. Bu yıl yapraktan kalsiyum kullandım, meyveye duran kimi kökler için geç başladım biraz ama bakalım nasıl olacak.

TCM Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön