Konu: Odun sirkesi
View Single Post
Eski 03-07-2022, 20:27   #6
devrann
Ağaç Dostu

devrann's Avatar

Giriş Tarihi: 11-07-2017
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi megbilgi Mesajı Göster
Odun sirkesi süper bir üründür.
Piyasada Turkuvaz marka olan odun sirkesi gerçek odun sirkesidir. Diğerlerini tavsiye etmem.
.
Mantar, Böcek ve birçok zararlı için 15 günde bir kez uygulamanız yeterlidir. Bitkiniz odun sirkesini bünyesine aldıkça hiçbir zaman hastalık ve böcek zararlıları uğramıyacaktır.
.
Bu sene ilk kez nemadot için deneme yapıyorum bakalım sonuç alırsak yazarım.
.
https://www.turkuvazgubre.com.tr/u24...nik-cozum.html

Bazı mantar türlerine karşı denemeler yapılmış ancak mesela fusarium oxysparium denilmiş ancak alt türlerine ait bir bilgi verilmemiştir.Yapılan çalışma bir bitkiyi hedef alan bir alt türe ait bir çalışma olsaydı ve sonuçlar anlamlı olsaydı alınıp kullanılabilirdi belki.Ben bu ürünü alıp muzumda Fusarium oxysporum f. sp. cubense'ye veya domatesimde ve salatalığımda Fusarium oxysporum f. sp. radicis lycopersici'ye karşı alıp ben denedikten sonra hiçbir anlamı yok.Eğer örnek verdiğim daha agresif türlerde etkili olursa çiftçi her yıl tonlarca ilaç için,aşılı fide için para harcadığı gibi çok zehirli fumigantlar kullanarak Çin'in kimya atıklarını(metam sodium,metam potasyum) sularımıza boca etmek zorunda kalmaz.Bu arada bu ilaçlar örnek verdiğim türlerede çok etkili olduğu söylenemez .Birde çiftçinin sezonda kullandığı sistemik ilaçlarla sağlığımızı hiçe sayılmasıda cabası.Yani gerçekten etkili ise %2,5 gibi bir dozda fiyat olarak uygun bir çözüm olur.

devrann Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön