Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi halcur
Burada kısayolu verilenen bloğunuzdaki uygulamayı aynen yaptım. Baharat makinesinde un haline getirdiğim fırınlanmış yumurta kabuğunu evde yaptığım elma sirkesi ile 3 gün karıştırdım ama yumurta kabuğu tamamen erimedi. Sirke renk değiştirdi ama ciddi miktarda tortu var.
-Tamamen erimesi mi gerekiyordu yoksa olduğu kadar yeter mi?
-Daha uzun süre beklesem erir mi?
|
Ölçüler tam doğru ise ve 3 gün sonunda hala kabuk (zar değil) kaldıysa büyük ihtimal kullandığınız sirkenin asetik oranı %5'den daha düşüktür. Biraz daha sirke ekleyin ve reaksiyon tekrar başlıyor mu gözleyin. Yavaş da olsa tekrar kabarcıklanma olmuyor ise kalsium karbonatın tamamı çözünmüştür. Süzüp kullanabilirsiniz.
Böyle şeyler için elimde glacial asetik asit (%100'lük) oluyor. Onu saf su ile (RO sistemden elde edilmiş su) ölçerek tam oranında kullanabiliyorum.