Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi MeyveliTepe
Bu yazıdaki tarifi ölçüleriyle uygularsanız sirkedeki asetik asit ve yumurta kabuğundaki kalsiyum karbonatın reaksiyona girmesiyle kalsiyum asetat elde edersiniz. Bunu yine yazıdaki oranda sulandırarak kalsiyum isteyen bitkilerinize yapraktan veya kökten verebilirsiniz.
Aspirin salisilik asit içerir ve salisilik asit birkilerin doğal savunma mekanizmalarını tetikleyerek (SAR) hastalıklara karşı bitkinin kendini önceden uyarılmış bir şekilde gafil avlanmasını zorlaştırır. Uygulama için en iyi yöntem, 1-2 aspirin tabletini 1 lt suda iyice erittikten sonra yeni çimlenmiş ve gerçek yapraklarından 1-2 tane çıkarmış fidelerinizi bir defaya mahsus bu su ile sulamak.
|
Burada kısayolu verilenen bloğunuzdaki uygulamayı aynen yaptım. Baharat makinesinde un haline getirdiğim fırınlanmış yumurta kabuğunu evde yaptığım elma sirkesi ile 3 gün karıştırdım ama yumurta kabuğu tamamen erimedi. Sirke renk değiştirdi ama ciddi miktarda tortu var.
-Tamamen erimesi mi gerekiyordu yoksa olduğu kadar yeter mi?
-Daha uzun süre beklesem erir mi?