View Single Post
Eski 11-06-2022, 12:33   #1619
MeyveliTepe
agaclar.net

MeyveliTepe's Avatar

Giriş Tarihi: 22-03-2007
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi halcur Mesajı Göster
Okuyan ve bilgi/tecrübesi olanlara bir sorum daha var. Mümkünse, cevap alabilirsem sevinirim.
Yarın bahçeye gidip bostanı sulamayı düşünüyorum. Sulama borusuna bidon monte ettim.(İlk fırsatta fotoğrafını çekerim.) Bu bidona eriyebilir damlama gübresi(20.20.20) veriyorum arada. Şimdi de EM.A vermek istiyorum. Yarım litre kadar var. Sorularım şunlar:
1-EM.A'yı çoğaltabilir miyim? Nasıl?
2-EM.A ile gübreyi(20.20.20) karıştırabilir miyim? Karıştıramazsam aynı gün aynı sulamada ara vererek kullanabilir miyim?
3-Bu ikisini Lactobasil serum ile karıştırabilir miyim?
4-Mümkün değilse Lactobasil serum ile EM.A'yı karıştırabilir miyim?
5-Gülleci bulamacı ile EM.A ya da Lactobasil serumu karıştırabilir miyim?
6-Kaolin ile EM.A ya da Lactobasil serumu karıştırabilir miyim?
7-Gülleci ile kaolin kilini karıştırabili miyim?
8-Delfin kaolin kili, gülleci bulamacı ile karışır mı?

Teşekkürler
1. EMA neticede bir bakteri karışımı olduğu için çoğaltabilirsiniz ama çoğalmış hali bakteri türlerini orijinaliyle aynı oranda içermeyecektir. LAB'lar fazla çoğalırken fototrofik bakteriler ya hiç ya da çok az çoğalacaktır.

2. Kompoze gübre ile EMA'yı karıştırabilirsiniz. Önemli olan karıştırdığınız meteryalde anti bakteriyel bir içerik olmamasıdır.

3. Evet, karştırabilirsiniz

5. Gülleci bulamacı (kalsiyum polisülfat) her ne kadar fungusit özellikleri taşısa da mikrobiyal içerikle karıştırmamanız önerilir.

6. Evet (kaolinin saf kaolinit olması gerekir - piyasada kaolin diye satılan bazı ham karışık malzemelerin etkisi bilinmiyor)

7. Evet

8. Delfin ile saf olmak şartıyla kaolini karıştırabilirsiniz. Gülleci bulamacı ile delfin'i yan yana getirmemekte fayda var.

MeyveliTepe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön