View Single Post
Eski 06-06-2022, 08:46   #187
chntskn06
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 02-09-2020
Bahçedeki güncel vaziyeti yukarıda sizlerle paylaştım... Yağışların düzensizliği sebebiyle gübreleme ve gülleci bulamacı uygulamalarını geciktirdim ve geçen hafta güllerde ağaçlarda çok fazla domateslerde kısmi bit faaliyetiyle karşılaştım uyguladığım gülleci bulamacı bir hafta sonra gözlemlediğimde azalmış çok az kalmıştı tekrar uygulama yaptım. Magnezyum sülfat yapraktan uygulamaya devam ediyorum. Önümüzdeki hafta da kalsiyum eksikliği ihtimaline karşın kalsiyum uygulamayı düşünüyorum. Bahçenin bir tarafını komple 4 sıra (fesleğen, reyhan, zinya, akşam sefası, iri papatya, petunya, meramlı kız, ipek çiçeği ...gibi) muhtelif çiçekler dikmiştim onlar da çimlenmiş vaziyette. Tohumdan diktiğim kavun kabak tohumları, tel kenar kısımlarına diktiğim patates, kara lahana, turp, fasülye tohumları çimlenmiş durumda. Geçen seneki bitki desteği için yaptığım T'leri kısalttım telleri gerdim ve yatmaya yüz tutan sırık domatesleri ipe aldım. Gelişimleri iyice hızlanmaya başladı. Domates koltuk budaması salatalık ilk koltuk-meyve budamaları yapıldı. Fasülyeler çiçek açmaya başladı. Geçen seneden kalan bir kolonime ilave iki koloni daha almıştım bu iki koloninin iki katı da doldu 20 çıta oldu ve bal gelmeye başladı nerdeyse birer ikişer çıta bal tutmuş vaziyette ancak geçen seneden kalan arım naptım ne ettimse muhtelif yöntemler denememe rağmen oğuldan çeviremedim iki bölme aldım kalan kovanı bu hafta da devam ederse ana arısını öldürüp yeni ana arı ürettireceğim dolayısıyla bu kovandan pek bal beklentim yok belki yeni ana arı üretim süreci ve tarlacı nüfusun artmış olması sebebiyle bir iki çıta bal verir bakalım. Sert budama sonrası ikinci senesinde ve bu sene meyve tutumu iyi olur diye düşündüğüm kiraz ve vişnelerde meyve tutumu çok çok az geçen senenin sürgünleri de meyve tutmamış konuyla ilgili fikri olan var mı?

Eklenen Resimler

chntskn06 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön