Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi kurdelelikedi
merhabalar sayin alpha, biz de yillar sonra bir bahce sahibi olduk, fakat hala tasinamadik, yerimiz tulumtas golbasinda, oldukca esintli bir yer, ankara merkeze gore oldukca soguk oluyor, son gunlerde hava sicakliklarinin ani artisi ile bir rahatlik var simdi tabii 
bu sene ne yazik ki baharda ne fide ne tohum hicbirsey ypamadik, mevcut olan agac bostan ne varsa onlara bakarak birseyler ogrenmeye calisiyoruz, ama hala salatalik deneyebilirm gibi bgeliyor veya kabak, okudugum kadariyla hizli gelisiyorlar, acaba organk fide ankara'da nerden bulabilirim? siz fidelerinizi tohumlarinizi nereden aliyorsunuz? bir de bu bolge 7a 7b oluyor galiba, su anda kislik sonbaharlik hangi sebzeler icin bir baslangic yapmaliyim, tohum emek veya fide dikmek anlaminda? onmuzde hem maddi hem manevi zor bir surec var, hayalimizi gercekletirip bahcemizi evimizi aldik ama simdi odemeler belimizi bukuyor, moral bozmamaya calisiyoruz, biraz bahceyle ugrasmak iyi moral olur diye dusunuyorum
|
Güzel yapmışsınız bahçe alarak. Bahçe ile uğraşmak şehrin sitresinden sıkıntısından uzaklaştırıyor.
Tohumdan dikip beklemek bu saatten sonra biraz geç olabilir artık . Ben tohumları eş dost ve arkadaşlardam temin ettim. daha sonraları çıkan sebzelerden kendi tohumlarımı ayırdım. Ayrıca pazardan marketten aldığım kovun veya karpuzdan elde ettiğim çekirdekleri de kullanıyorum. Eğer hazır fide ekeceksem gölbaşında konya yolu üzerinde bir çok tarım marketi var oralardan temin ediyorum.