View Single Post
Eski 02-06-2022, 10:54   #234
brk_61
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 02-06-2022
Merhaba, benjamin'im çok büyük, gür ve yerini seven bir haldeyken mecburi sebeplerden ötürü yerini değiştirdik ve yeni evimize taşıdık. Taşırken de saksısını büyüttük ama mevcut saksısı çok küçüktü genel ebatına göre o yüzden da yeni saksısı eski saksısına oranla ciddi manada büyümüş oldu. Yer değişikliği artı saksı değişimi derken bitkinin yaprakları 1 yılı aşkın süredir sürekli dökülüyor ve renginde de daha açık bir ton oluştu. 1 yıldır bir çok şey denedim internette ama net olarak bir çözüm olmadığı gibi en ufak bir yavaşlama da olmadı sararma ve yaprak dökülmesinde. Çözüm olarak ne yapmalıyım 1 yılı geçti ama tekrardan daha küçük bir saksıya mı koymalıyım yoksa alternatif yollar var mı bitkiyi toparlayabilmem adına? Cevabınız için şimdiden teşekkürler. Eve ilk getirdiğimdeki görsel ve sonraki halini paylaşıyorum, Şuanda ise toprak değişiminden sonra iyice mahvolmuş durumda son görseldeki mevcut olanların da 4'te 3ü döküldü ya da dökülmek üzere. Toprak değişiminden sonra en son bu kadar yaprak dökmeye başlayınca biraz da budama yaptım ölü dalları. Ama 1.5 yıldır ne yaparsam yapayım bitki göz göre göre önümde mahvoluyor.

[IMG][/IMG]

brk_61 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön