View Single Post
Eski 14-10-2007, 10:23   #344
Selahattin Yılmaz
Ağaç Dostu

Selahattin Yılmaz's Avatar

Giriş Tarihi: 16-05-2006
Sevgili boncuk, "4486 Sayili Teknik Ziraat ve Teknik Bahcivanlık Okulları Kanunu" milli eğitimin tek elden yapılabilmesi amacıyla ayrıca AB uyum kanunları doğrultusunda Tarım eğitimi (Buna sağlık, adalet ve tapu kadastro okulları da dahil daha doğrusu Polis okulları ve Askeri liseler haricindeki diğer bakanlıklara bağlı tüm okullar dahil) Milli eğitime devredildi. Aslında tam olarak kapatılmış değil bahsettiğiniz konuda eğitimin sadece Milli Eğitim Bakanlığı'na geçmesi söz konusu ve eğitimin birazda yönü ve şekli değişmiş oldu yine bu anlamda Tarım Bakanlığındaki bu yetki bu kanunun iptal edilmesiyle elinden alınmış oldu (Ancak çiftçi eğitimi yapabiliyor).

Türkiye'de bahçivanlık bir meslektir evet fakat uzun yıllardır bahçivan ünvanıyla benim bildiğim resmi bir kadro yok en azından ben rastlamadım ve bilmiyorum bahçivanlık bizim bildiğimiz manada bahçe bakıcısına verilen isimdi ve ünvandır. Ancak Teknik Ziraat okulları ve Halk Eğitim merkezleri her zaman muhtelif yıllarda bahçivanlık kurslarını talepler doğrultusunda kurs şeklinde veregelmiştir halada bahçivanlık eğitimi talepler doğrultusunda Halk Eğitim Merkezleri vermektedir.

Bunun dışında bu kanunun mağdurlarından biri de benim diyebilirim zira Tarım Bakanlığına bağlı iken eğitimin Milli Eğitime devrolmasıyla birlikte Tarım Bakanlığı'ı bünyesinde olan Tarım Meslek Liseleri'nden Bursa Tarım Meslek Lisesinde meslek dersi öğretmeniydim ve MEB'e geçmediğim için şu an Tarım Bakanlığının başka bir kurumunda bu kanun iptal edildiğinden bu yana çalışmaktayım.

Bu konuda en sağlıklı ve net bilgiyi İstanbul'da tarım ve bahçivanlık eğitimi veren ve aynı zamanda İstiklal Marşı yazarımız Mehmet Akif ERSOY'un da mezun olduğu Halkalı'da bulunan eski adıyla Halkalı Tarım Meslek Lisesi veya şimdiki adıyla Halkalı Tarımsal Yayım ve Hizmetiçi Eğitim Merkezi Müdürlüğü'nden alabilirsiniz.

Selahattin Yılmaz Çevrimdışı   Başa Dön