View Single Post
Eski 13-05-2022, 10:44   #86
chntskn06
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 02-09-2020
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi fdemir Mesajı Göster
Geçen sezon yaptığım hatalardan da bahsetmeden geçemeyeceğim. Öncelikle bazı ürünler uygun tarihlerde dikilmedi. Örneğin beyaz lahana. Bizim memlekete göre dikmiştik ancak burada özellikle gece ve gündüz sıcaklık farkı çok olduğundan çok uygun düşmedi. Sadece 1 fide baş çevirebildi. Bu sene fideleri yetiştirdik bile, yakında dikeceğiz.
Kerevizler de aynı şekilde güçlü ve güzel yumrular oluşturamadı.
Sonbaharda yemek için turp dikmiştik ancak onda da geç kaldığımızdan onlar da yumru oluşturamadı. Sadece fındık turplar oldu.
Geçen sene domates, biber, patlıcan ve fasülye gibi sebzeleri sık dikmişiz. Bu sene biraz daha seyrek dikiyoruz.
Kavun ve karpuz fazla su istemeyen meyvelermiş ancak bizim diktiğimiz alan çok su aldığı için lezzetli olmadı maalesef. Bu sene dikmiyorum ama her an fikrimi değiştirebilirim
Bakalım bu sene ne gibi hatalar yapıp öğreneceğim
Kavun karpuz ile ilgili bende de aynı durum oldu. Bir arkadaşım sezonda iki üç defa suladım sadece ve 150 civarı kavun topladım ve en küçükleri dahi çok lezzetliydi dedi. Bende dışarıya alıp seyrek sulayarak yetiştirmeyi düşünüyorum bu sene bakalım. Karpuz kavunun kilosu olmuş 15tl yoksa bu sene kavun karpuz yiyemeyeceğiz.

chntskn06 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön