Bu sene fide dikim işini biraz erken yaptım elimde fazladan yedek fideler var diye. Son durum şu şekilde; çapa makinası ve tırpan motoru aldım ve bahçenin otlarını tırpanlayıp çapa işlemine başladım. Diktiğim fideler son on gündür serin geçen ve 0-1 derecelere kadar düşen havalarla mücadele neticesinde biraz beyazlamış yapraklarla kurtuldular. Patlıcan, domates, salatalık, mısır, fasülye, patates, yeşillikler, çilek dikimlerini yaptım. Geçen sene marul tohumlarından sağa sola saçılanlar fide boyutuna gelmiş onları da alıp fide olarak diktim. Bu sene sebze adalarına kavun karpuz kabak dikmedim bunları çapaladığım alanlara dikmeyi düşünüyorum. Biraz bezelye diktim ama kementler çıkıp bir süre bekledikten sonra bahçeye aktarma zamanım oldu ve küsmüş gibiler zira yükselip de tutunmuyorlar. Diktiğim patatesler ve yeşillikler çıktı. Açık kök ve yapraksız aldığım tüm çilekler tuttu ve çiçek açtılar. Geçen seneden bolca saçılan kadife tohumları yer yer yeşerdi bunları da alıp sebze adalarının kenarlarına diktim. Geçen sene iki adet arı kovanımdan biri öldü bu sene iki kovan daha alıp üç adede çıkardım ve önümüzdeki hafta iki tanesine kat atacağım inşallah. Gelişmeleri zamanla paylaşmaya devam edeceğim... Resimleri aşağıya bırakıyorum.
|