View Single Post
Eski 04-05-2022, 23:28   #223
MonsteraAlbo
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 04-05-2022
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 4
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Mine Pakkaner Mesajı Göster
Anthurium veya Türkçe adıyla Flamingo tropik bir saksı çiçeğidir.
Son derece zarif yaprakları ve çiçekleri olan bu bitki çok aydınlık ancak doğrudan yakıcı güneş almayan bir yere konmalıdır (kuzey pencerelerinde harika açıyor denedi ). Karanlıkta yaprak ve çiçekler küçülür, sonrasında çiçek açmayı keser.

18 -21°C ideal yetişme sıcaklığıdır. Salonda iklimlendirme varsa asla üzerine hava akımı gelecek şekilde fan ayarı yapılmamalıdır.Kışın da ısıtılan bir ortamda bulunmalıdır.

Dip sürgünlerinden ayırma ile üretilir.

Humuslu toprakları sever.Yani saksı değiştirirken toprağına torf ile birlikte artık piyasaya bol bulunan bio-humus türü
bir organik, pastörize ,kompost gübre konmalıdır.

İlkbahardan sonbahara dek piyasadaki bir salon bitkisi besini ile etiket talimatına göre düzenli besleyin.

Her zaman oda sıcaklığında su ile sulayın, saksı tabağında su bırakmayın. İki sulama arasında hafifçe hurumasına izin verin ama asla tamamen kurutmayın zarar görür.Çeşme sularındaki aşırı klor ve kireç yaprak uçlarında yanmaya sebep olur.İyi içme suyu veya çaydanlıkta arta kalan suyu bir kaç kez kaptan kaba aktarıp oksijenlendirdikten sonra kullanın. Kuru ortamda kireçsiz yapraklarına su püskürtün.

Aslında dayanıklı ve güçlü bir bitkidir, yerini, kabını, sizi severse çok uzun yıllar sizinle beraber olur.
Anthurium için genelleme yapmayı uygun bulmuyorum. Bu cinsin bir çok alt türü var ve bu türler tropikal bitkilerdir. Direkt ışık almamalı ve yarı aydınlık yerlerde bulunmalı. Nadir tür Anthurium yetiştiriyorum ve özellikle ışık konusunda aşırı hassas.
Çözünürlükten dolayı görsel ekleyemedim. Link bırakıyorum https://twitter.com/ilgimsgarden/sta..._2nTSHj5jZPgrA


Düzenleyen MonsteraAlbo : 04-05-2022 saat 23:39 Neden: Görsel linki eklendi
MonsteraAlbo Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön