Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi ases33
https://www.hizliresim.com/h8ci6zq
meyvelitepe hocam 4 kilo potasyum 140 kg su 20 kg hümica yı karıştırdım dibinde hiç çökelti kalmadı sadece bir avuç çimento gibi birşey kaldı birde agrohumla yaptığım zaman koku olmuyordu hümica ile yaptığımda kokudan yanına yaklaşamadım (acaba koku hümica daki % 26 azot tan dolayı olabilir mi) yaptığım hümik asiti bidonlara doldurdum bir hafta sonra gübre tankına boşalttığımda bidonun dibinde hemen hemen hiç çökelti yoktu agrahumla yaptığım zaman neredeyse 2 cm çökelti oluyordu. Hocam hümica nın tamamen çözülmesi hümik asit oranının düşük olmasından dolayı mı **** hümica nıun granül olmasından dolayı posanın veya taş çakılın olmamasından dolayı olabilir mi Teşekkürler
|
Merhaba yazınızı yeni gördüm.Bu malzeme leonardit değil humat.Bu yüzden potasyum hidroksit kullanmanıza gerek yoktu.Hatta firma olayı biraz daha geliştirip soya fasülyesi kaynaklı amino asit koymuş.Yani potasyum hidroksit eklemesenizde bu ürün çok iyi bir şekilde suda çözünürdü.Kokunun sebebi ise potasyum hidroksitin amino asitleri daha küçük parçalara bölüp hidrolize etmesi ve ortama amonyak açığa çıkarmasından dolayı.Açıkta bekletince koku yapıyor sonuçta protein kaynaklı.