View Single Post
Eski 31-03-2022, 10:43   #211
Muda
Ağaç Dostu

Muda's Avatar

Giriş Tarihi: 12-02-2013
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Abdullah Kahram Mesajı Göster
merhaba, ihlamurun cok ceşidi var Türkiyede 4 casitten bahsediliyor.marmara bolgesinde denize yakin yerde ticari olarak yetistirmek istiyorum .ticari degeri ve meyve verimi yuksek çeşidi hangisidir acaba.
Sn. Abdullah Kahram;
Ihlamurun çok fazla çeşidi bulunmakta. Ben de ıhlamuru sevdiğim için yetiştirmeye çalışıyorum. Ancak genellikle tohum veya kök çeliğinden yetiştiği için gençlik kısırlığı bulunmakta. Ağaç belirli bir büyüklüğe ve gelişmişliğe gelmeden ıhlamur üretmemekte. Ben farklı yerlerdeki ıhlamurları gözlemledim. Genellikle gümüşi ıhlamur istenmekte. Ancak onlar arasında bile çok büyük farklılıklar var. En güzeli Ihlamur fidanlarını dikip hepsine verimli, çiçeği bol biraz farklı çeşitler aşılamak. Ihlamur çeşitleri arasında çiçek açma zamanları farklılıklar olabiliyor. Bu da bana göre toplama açısından fayda sağlıyor. Ihlamurları çiçeklerini açmaya başladığı zaman topladığınız zaman en güzel zamanları. Tomurcuklu durumda veya tamamen açıp geçmiş ıhlamurlar tercih edilmemekte. Ben bir arkadaşımın sayesinde aşağıdaki ıhlamuru temin ettim. Türkiye'de ilk defa görüyorum. Açma zamanı farklı. Ancak tomurcuk sayısı ve nerede ise her yaprakta çiçek açınca tercih nedenlerinden bir tanesi. Ihlamur ağacı belirli bir su ihtiyacına sahip. Benim yer gibi kurak yerlerde yetişmesi daha zor oluyor. Kolay gelsin.

http://www.agaclar.net/forum/genis-y...clar/32746.htm

Muda Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön