View Single Post
Eski 27-02-2022, 19:57   #1
devrann
Ağaç Dostu

devrann's Avatar

Giriş Tarihi: 11-07-2017
Devrann / Tohum Paylaşım Etkinliği Sonrası Çalışmalar 2022-Antalya

Merhaba
Herkese verimli bir sezon geçirmelerini dilerim.
Bu yıl birçok domates yetiştirmek istiyorum özellikle elimde çok az tohumu kalan ve yetiştirmeyi isteyipte bir türlü sıra gelmeyen tohumları,tabi başka çeşitlerde olacak.
Şimdilik viyollere şaşırttığım bazı fideler var.Bunu yaparken başarısızlığı en aza indirmek için ve tohumları zayi etmemek için daha önce yaptığım gibi tohumların tamamını değil bir kısmını çimlendirdim ,bu yıl bir katman daha ekleyerek çimlenmiş olan tohumları bardağa geçirdikten sonra,bardaktan hepsini viyole şaşırtmadım bir kısmını bardakta bırakarak yedekledim.Herhangi bir aksaklık olursa bardakta kalanlarla devam edeceğim.Çünkü sürekli fideler kontrolümde değil belli periyotlarla köye gidebiliyorum,fideler serada ve sera çok sıcak üzerlerini gölge yapan bir tülle örtsemde yinede işi şansa bırakmadım bunun dışında başka aksaklıklarda olabilir.
En üstteki aşılı mitoyo patlıcan ,bu yıl çok büyük ağaçlar dışında küçük fidelerde aşılı patlıcanların gelişimini deneyeceğim.Aşıları mart ortası gibi yapacağım özellikle mitoyo patlıcanın acısız krema gibi dokusu aklımızda.Aşısız çok verimsiz bir çeşit olduğu halde aşı yapıldığında çok iyi bir verime sahip oluyor.Mitoyoyu en büyük ağaca saklıyorum yine aşılı olarak yetiştirmek istediğim çeşitler arasında Muğla yılanı olarak bilinen 50 cm kadar uzunlukta meyveler veren bir çeşitte olacak.Halep karası,liste gandia ve beyaz topan yetiştirmek istediğim diğer patlıcanlardan.Domateslerden omuzca,tazlar,aliş,heybetli,ayaş ve bazı çeşitler daha olacak.

devrann Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön