View Single Post
Eski 15-02-2022, 02:21   #665
gilan
Ağaç Dostu

gilan's Avatar

Giriş Tarihi: 22-03-2007
Bu sene bahçede çok büyük değişikler olacak. Taa ilk evi aldığımız zaman bahçe planına bir süs havuzu koymuştum. Sonra “içine biz de girsek ne güzel olmaz mı? ” diye şakalaşıyordum. Yıllardır bu plan bir türlü oturmadığı için bahçede pek çok şey belirsizlik halinde bekliyordu. Bu yaz 7 sene olacak, bahçeye diktiğim kalıcı süs bitkilerinin sayısı hala iki elin parmaklarını geçmez. Neyse ki meyve ağaçları ve sebze yatakları konusunda beklememişiz. Ahşap veranda eklesek mi eklemesek mi kararı da aynı şekilde bekliyordu çünkü veranda gelirse arka bahçeye büyük alet giremez, ciddi bir şey inşa edemeyiz.

Pandemi zamanı eve kapanınca en sonunda kararı verdik ve ufak bir havuz eklemeye karar verdik. 2020 Aralık ayında kontratı imzaladık ama aynen bizim gibi pandemi zamanı havuz yapmaya karar veren çok fazla kişi varmış maalesef. İnşaat firması aşırı yoğun, işler inanılmaz yavaş ilerliyor. Bir seneyi geçti, şu an geldiğimiz noktada bahçede çamurlu bir çukurumuz var. Gerçi bir kısmını bekliyorduk. Kontrat yapmadan yorumları okuduğumda herkes “çok yoğunlar, iletişim çok problemli, projeler çok uzun sürüyor ama sonuçtan çok memnun olduk” diyordu. Biz de “herkes sonuçtan memnun madem, arada katlanırız” diye biraz bile bile girdik bu yola. Tabii benim “uzun sürmek”ten kastım 9 ay falandı, bu daha ziyade 18 ay olacak gibi.

Gecikmenin birkaç ayından da ben sorumluyum. Birkaç sefer plan değiştirdim. İlk önce doğal kıvrımlı bir şekil istedim, sonra çocuk güvenliği + su tasarrufu + bakım kolaylığı için üstü kapatılabilsin diye düşündük ve dikdörtgene razı oldum. Sonra dikdörtgen görünümünü nasıl yumuşatabiliriz diye bir şeyler ekledim çıkardım. En son pompaları ve motorları nereye koyacağımızı değiştirdik. Şu an bir buçuk aydır en son plan belediyeden onay bekliyor. Bahçenin yarısı havuz çukuru nedeniyle, geri kalanı da havuza giden su, gaz, elektrik boruları nedeniyle kazık durumda. Plan onaylandıktan sonra teftiş yapılacağı için de henüz boruların üstü kapatılamıyor.

Baharda bitse de yazın bahçenin geri kalanıyla uğraşsak diyorum ama bakalım ne olacak… Fotoğraf ekleyeceğim. Geleceği düşünmek heyecanlı.

gilan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön