View Single Post
Eski 14-02-2022, 23:10   #101
gilan
Ağaç Dostu

gilan's Avatar

Giriş Tarihi: 22-03-2007
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi teosos Mesajı Göster
Merhaba ben de 1354 m2 bahçeme karışık meyve bahçesi yapmak istiyorum. Ama birbirine uyumlu meyve ağaçlarını birbirine komşu dikmek istiyorum. Meyve ağacı uyum listesi aradım ama bulamadım. Bazı yerlerde de mesela elma ile armut komşu dikilebilir derken bir başkasında uzak olmalılar deniyor. Uyum tablosu konusunda yardım rica ediyorum. Hangi ağaçlar birbirine iyi komşu ya da kötü komşudur ? teşekkürler.
Tek çukura birden fazla fidan dikerken genelde aynı meyvenin farklı türleri bir arada dikiliyor. Mesela 3 çeşit elma ağacı bir arada gibi. Onun dışında birbirine aşılanabilen türlerin de yakın dikimi konusunda sorun olmaz diye düşünüyorum. Mesela şeftali, kayısı, erik...

Ama aslında asıl önemli olan anaç türlerin uyumlu olması. Ağaçların aşılı oldukları anaç hakkında bilgi edinebilirseniz faydalı olur. Bazen aynı şeftali türü çok farklı anaçlara aşılanabiliyor. Bu anaçların dayanıklı oldukları toprak türleri ya da dayanıklı oldukları hastalıklar farklı olabiliyor. Benzer anaçlar işinizi kolaylaştırır.

gilan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön