View Single Post
Eski 14-02-2022, 22:31   #663
gilan
Ağaç Dostu

gilan's Avatar

Giriş Tarihi: 22-03-2007
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi abk Mesajı Göster
Hatırlar mısın bilmem, oğlum Amerika da okuyordu benim. Okul bitti, mastera başladı, o da az kaldı. Evlendi ve bugünlerde ev alma telaşındalar. Teklif verdikleri ev için bugün cevap alacağız, sabırsızlıkla cevabın gelmesini bekliyoruz. Oğlumun alacağı evinde yanında tam da seninki gibi hatta ölçüleri bile benzer bir yan bahçe var. Neden daracık bir bahçe yapmışlar, arka bahçeye araç sokmak İçin mi diye sordum dün. Aslında bu bahçeler köpek bahçesi olarak kullanılıyor, dedi. Köpeğe bir sopa falan atıyormuşsun köpekte o sopayı geri getiriyormuş, koşarak enerjisini harcıyormuş. İlginç geldi bana.
Benim niyetim orayı sebze bahçesine dönüştürmek en azından geçebilecek bir alam bıraktıktan sonraki kısmını. Ama ev ve bahçe duvarı arasında sebze yetişir mi diye düşünmeden duramıyorum. Arizona da zaten güneş fazla, neden olmasın diye kendimi avutuyorum.
Sevgili abk, aradan aylar geçti. Umarım bu arada ev alma işlemleri tamamlanmıştır. Bence de Arizona'da güneş eksiği olmaz. Hatta orada tüm gün güneş fazla bile gelebilir, korunaklı olması iyi bile olabilir. Yeni sezonda haberleri bekliyorum.

Burada dar bir yan bahçe bırakmalarının nedeni inşaat kuralları gereği. Şehirden şehire değişiyor ama bizim bölgede arsa sınırından itibaren 1.5m (5 feet) boyunca herhangi bir şey inşaa etmek yasak. O nedenle bir tarafta evi 1.5m hizasına dayıyorlar. Diğer tarafta geçiş rahat olsun diye biraz daha geniş bir koridor bırakıyorlar.

Bir ara arı kovanı konusunu araştırmıştım, onu da çitten en az 3m (10 feet), komşu evlerden de en az 15m (50 feet) uzağa koymak gerekiyormuş. Tavuk daha rahat, çite yakın olabiliyor, komşu evden en az 6m uzak olması koşuluyla 6 tavuğa kadar izin var. Benim niyeti bozduğum belli oluyordur herhalde. Ama uzun vadeli planlar bunlar, henüz zaman var.

gilan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön