View Single Post
Eski 06-02-2022, 12:41   #129
halcur
Ağaç Dostu

halcur's Avatar

Giriş Tarihi: 10-12-2018
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi its_just_a_ride Mesajı Göster
Yeterli havalandırma sağlanmazsa direkt küflenip çöküyor bu fideler. Bilginiz olsun.
Yeterli havalandırma yapamadım. Bu arada 4-5 günlük bir aile ziyareti de tuzu biberi oldu. Bu arada, daha önce de belirttiğim gibi, elim rahat durmadı. Her köşe başında bir iki el ateş eden kovboylar gibi aldım elime fısfıs tabancasını her aklıma geldiğinde ateş ettim/sıktım. E haliyle biraz fire oldu ama bence bu rulo yöntemi gayet güzel. Bu arada neredeyse tamamını da fideledim. Belki birazcık erken olabilir. Onu da zamanla göreceğiz.

Name:  WhatsApp Image 2022-02-06 at 13.51.54.jpeg
Views: 620
Size:  61.5 KB

Name:  WhatsApp Image 2022-02-06 at 13.51.54 (1).jpeg
Views: 624
Size:  65.4 KB

Kağıt havluyu rulo yapıp tohum ekme yöntemini yabancı bir YouTube kanalında görmüştüm. Ruloların altına da talaş konuyordu galiba. Tohumlar kağıt havlunun dışına çıkıp kendini gösterdiğinde rulo açılıp gübre/toprak karışımı ile takviye ediliyordu. Çok güzel canlanıyordu. Videoyu bulamıyorum.
Ben de aynı yolu izlemeye çalıştım. Gerçi bu sene aldığım cocopeat çok kötü çıktı. Çok iri. İşe yaramaz. Aynı şekilde perlit de toz halinde. Dükkan sıkıntılı. Kara listeye aldım, bir daha alışveriş yapmayacağım.

Bir avantajı da rulo yönteminde her şey küçük bir kaba sığıyor. Yanınızda taşıyın, gözünüz arkada kalmasın.

halcur Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön