Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi halcur
Sayın Muda,
İlginiz için teşekkürler. Evet gerçekten de iklimlerimiz çok farklı. Bu benim avantajım diye düşünüyorum. Erken fideleme cidden sorun. Ben martın ortasına ya da sonuna doğru ekim yapabilir miyim diye düşünüyorum. Bu nedenle biraz erken başladım. Bu tip ortamlarda yapılan fidelemelerin en büyük sorunu aşırı nem, az güneş dolayısıyla fidelerin aşırı uzaması, zayıf ve cansız olması. Bu sorunun üstünden gelmek benim için zor çünkü elimde fısfısla doğmuş gibiyim. Durmadan suluyorum. Çimlendirmeyi başka ortama yapsam da ben böyleyim.
Tohumların hepsini ekme hatasını bu sene ben de yaptım. Sebep? Geçen seneden kalanlar zaten azdı, bu sene gelen tohumların da bir kısmı 5-6 gib az sayıda idi.[emoji1781] Ayırma şansım pek yoktu. Şikayet/sızlanma amaçlı söylemiyorum. Herkes şartları neye müsaade ediyorsa ona uygun davranıyor. Tohum paylaşım kuralları paylaşıcıya tohum sayısı dayatmıyor.(Bildiğim kadarıyla) Bu sadece durum tespiti.
Bu arada Adana, Mayısın sonu ve don... Üçünü bir arada düşünemiyorum.[emoji16]
Martın ortasından itibaren Adana 15 derece ortalamayı buluyor sanıyorum. Bu da Ekim yapmak için alt limit. Biraz da şansıma güvenmek istiyorum. Olmadı Nisan başına bırakırım.
|
Meteoroloji genel müdürlüğü sitesinde don haritaları var.
https://www.mgm.gov.tr/FILES/ziraat/...tasi/adana.png
Nisan da olmaz demeyin. Bu yıl Antalya ya kar yağdı. Örtü ile önlem alabiliyoruz.