Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi eyüp1
Ben ahşap kulübemde sona geldim.Önümüzdeki hafta taşınabilecek duruma geldi.Darısı diğer ahşap severlerin başına.
Bursaya 15 km uzaklıkta 90 dönüm arazi üzerinde 150m2 lik bahçeler.Elektrik,su ve kanalizasyon kapıda.Kulubeyi siz yapıyorsunuz ve 0n yıl kiralıyorsunuz.Kulübe 20m2.Bütün kulübeler standart.130m2 bahçe.Bahçeyi istediğiniz gibi kullanıyorsunuz.
Kulübe maliyeti 13.000-15.000 YTL.Benim kulübem taban ve tavan taş yünü
yan duvarlar köpük(foamboard) strafor değil.İkisi arasında ciddi fiat farkı var.Duvarlar niye taş yünü değil? Taş yünü veya cam yünü zamanla duvarlarda aşağıya doğru oturuyor.Her iki maddenin de alev alma derecesi ahşabın üzerinde.Yani yangın çıkarsa hepsi yanar.Onun için elektrik tesisatına dikkat edilmeli.
Hepsinden önemlisi iyi ve uysal bir usta bulmanız gerekiyor.Yoksa çok üzülürsünüz.Burada 8 aydır bitmeyen kulübeler var.
Digital makineyi bir türlü alamadım.Aldığımda resimlerini de ekleyeceğim.
|
Merhaba Eyüp Bey. Bahsetmiş olduğuz konu ilgimi çekti, cok güzel düşünülmüş fakat bir ev imalatcısı olarak görmüş olduğum evler fiatlarına göre güzel değil(kusuruma bakma). Size 25M2 lik bir plan dan bahsedeyim; içinde bir yatak odası 6 M2, banyo wc birleşik olarak 3,5 M2, salon 9M2, ön veranda 6M2 olmak üzere toplam 25M2 kalas ev. Üstçatı ise kiremitten olmak üzere 10.000 YTL ye size yapabilirdim. Yalnız bu dediğim fiyata ıslak zeminler ile banyo ve mutfak dahil değildir. Teslim süremiz ise 15 günü geçmez. İnşaat alanına geldiğimiz taktirde 3 gün içersinde teslimatı yapabiliriz. Şayet henüz evini yaptırmayan dostlarınız varsa bizi görüştürürseniz memnun olurum. İsterseniz planını size gösterebilirim. Hoşçakalın. Ali AYDIN.