View Single Post
Eski 02-01-2022, 16:28   #73
fare
Yeni Üye

fare's Avatar

Giriş Tarihi: 31-12-2021
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Burak_01 Mesajı Göster
Merhabalar,

Devetabanı malum tehlikeli bitkiler arasında yer aldığı için evdeki kedimizin zarar görüp görmeyeceği konusunda tedirginim? Devetabanı bitkimizin yapraklarında terleme şeklinde damlalar oluşuyor. Yaprak üzerinde biriken bu damlaların kedi dostumuza zararı olur mu? Yaprağın terleme halleri normal midir?

Bilgilendrmeleriniz konusunda desteğinizi rica ederim.
merhabalar, çok uzun zaman olmuş fakat yine de belki başka bir ihtiyacı olup buralara bakacak olan olursa diye cevap vermek istedim... ben iki kedi ve bir köpek çocuğum ile yaşıyorum. köpeğim ve kedimin biriyle hiçbir problemim yok bitkiler konusunda, umurlarında bile değil diyebilirim
ama en son sokaktan kurtardığım zilli sütlaç'ım, benim bitkilere olan obsesyonumun tam ergenlik zamanına da denk gelmesiyle bana çok zorluk yaşattı. zehirli salon bitkilerimin güzel yapraklarının çok lezzetli olduğunu düşünüyordu kendisi maalesef.

fakat çok doğal ve herkesin yapabileceği basit bir çözüm buldum; limon suyu! limonu sıkıp, suyunu fısfıslı bir şişeye doldurup bitkilerimin yapraklarına güzelce sıktım. bunu bir iki kez yaptıktan sonra sütlaç'ın bitkilerime olan bütün ilgisi bitti.
hala eve yeni bir bitki geldiği zaman, haliyle merak edip bir fırt almak istiyor bitki özellikle sallantılı bir bitkiyse, ilgisi oynamak üzerine oluyor, limon suyu bazen pek işe yaramayabiliyor (yine sıkıyorum tabii ki). derdi bitkiyle oynamaksa gözümü üstünde tutup, bitkiyle oynamaya çalışacağı anda pssst deyip, ilgisini çekip engelliyorum. sallantılı bir bitki değilse limon suyu zaten işini gayet iyi yapıyor. umarım yardımcı olmuşumdur hepimizin patili çocuklarının tüyü kadar ömrü olsun...

fare Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön