View Single Post
Eski 10-12-2021, 06:14   #19
Portakal Rengi
Ağaç Dostu

Portakal Rengi's Avatar

Giriş Tarihi: 19-02-2018
Bir Tanesi Canlandı :)

İki deneme yapmıştım. Bir havai köklendirme yapmaya başladığım dal ile diğeri işlem görmemiş dal ile. Havai köklendirme yapmaya başladığım dalda filizlenme başladı. Bu gövde ince dalların ikisinin ucundaki yaprakların birkaç tanesini hep korumuştu.

Name:  Zeytin_Filiz.jpg
Views: 1237
Size:  56.7 KB

Yaprakları koruyamayan dallarda filizlenme başladı. Hemde birkaç dalda birden başladı. Bazı dalların uçlarında kuruma var ama elleyemedim.

Diğerinin ana gövdesinin renginde koyulaşma var. Dış kabuğun altında koyu gri lekeler oluştu ama gövde ve ana dallar kurumadı. Kanımca canlılığını koruyor. Uçlara doğru olan ince dallar da kuruyanlar var. Havalar tam soğuduğunda kuruyanları budamayı düşünüyorum. Onunda canlanacağı konusunda umudumu koruyorum.
Başlangıçta budama yapsam daha iyi olur muydu ? Belki. Ama yapraklara kıyamamıştım. (İlk yetiştireceğim ağaç olduğu içindir. ) Birde yapraklardan sulama ile kurtarabilirim düşüncesindeydim. Sulama çok geldiği için yapraklar ölmüş de olabilir. Havanın nemi gibi sisleme yapmayı denesem daha iyi mi olurdu, bilemedim. Kafam hala karışık.
Şubat ayında fermente hayvan gübresi vermeyi düşünüyorum.
Yapmam gerekenler konusunda fikrinizi almak isterim.

Portakal Rengi Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön