View Single Post
Eski 11-10-2007, 13:19   #315
praecox
Kaybettik...

praecox's Avatar

Giriş Tarihi: 12-06-2006
Bu su konusunda bitki değişik tepkiler vermekle beraber kesin olan şey suda gereğinden fazla ion varsa o bitkinin er **** geç öleceğidir.
Bunu müteakip kereler uyardım yazdım ancak üzerinden çok mesaj geçince sanırım arşivlerde kaldığından bu mesajlar ulaşmak için biraz uğraş gerekiyor.

Bitki kökleri (EB'ler de orkidelerde de) adeta bu ionlarla yani tuzlarla su çeken ince kanallar tıkanıyor. köklerin kalınlığına bakılmaksızın adeta böbrek tubulilerinin tıkanması sonucu bir nefrit oluşuyor. Bitki su çekemediğinden susuz kalmış veya güneşte yanmış gibi görülebiliyor. Güneşten hakkaten de yanıyor (örneğin weezer'in resimlerdeki gibi) zira yaprakda su yok, su yürümüyor bitkiye. Siz ister gölgeye alın ister daha bol suya boğun. Su saf olmadığı sürece sorun düzelmiyecek hatta daha kötüye gidecek.
Tek yapılacak iş belki saksı torfunu değiştirmek olacak, ama asıl olan saf su ile yıkayıp saf suda gölge bir yerde bekleterek bitkinin yeni sağlam kök oluşturmasını beklemek.
Ölür **** kurtulur bu tamamen bitkinin kondüsyonu ile vede köklerin tuzlanmış olma oranı ile doğrudan alakalıdır.

Saygılar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi uaslan59 Mesajı Göster
Hocam peki resimlerden gördüğünüz kadarıyla benim bitkimin şansı nedir?? Bu günden itibaren saf suya döndüm)
Resimden gördüğüm kadarı ile çok ümitsiz bir vakaa değil gibi...

Kurtulacağını sanıyorum.

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi uaslan59 Mesajı Göster
Teşekkürler...saygılar

praecox Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön