View Single Post
Eski 14-02-2006, 02:55   #22
Cihangir
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 02-04-2005
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Cihangir
Yoksa, kime ve neye inanacağıma çoktan karar vermiş, bu konuda da çok yol almış birisiyim.
Mesela..
Ben, insanların ürettiği herşeyin bir örneğinin aslında doğada varolduğuna inanırım.. Bunun en son aşamasında ise, insanın bilerek ya da bilmeyerek kendisini taklit ettiğini ve bilgisayarı icat ettiğini düşünürüm..
Yetişkin birine, çeşitli proğramlar yüklenmiş, virüsler buşlaşmış, hardisc kapasitesi yetersiz, ram'i düşük ve dolu bir pc gibi bakarım..
Bir çocuk ise, yüksek harddisc kapasiteli, ram'i yüksek, sadece temel bazı proğramların çalıştığı, virüs bulaşmamış bir pc gibidir..
Bir bilgi yükleneceği zaman, diğeri gibi "hafızada yer kalmadı, eskilerden bazı dosyaları silmeniz gerekiyor" gibi bir uyarı vermez..

Büşra... 2 yaşındayken..
"Büşra, bak babacığım ne güzel bir hav hav"
"Babaaaa !"
"Ne ??"
"O bir köpek.."
"Haklısın kızım, o bir köpek"

Aynı Büşra...
"Baba, köpeğe bak ne kadar büyük !"
"O bir at kızım"
"At ne baba ?"
-----------------------------------

Burak... 17 aylık.. Elinde oyuncak cep telefonu..
"Anneanne'ni ara bakalım oğlum"
"Annenee"
"Babaanne'ni de ara bakalım"
"Bababaa"

Benim oğlum dil ile ilgili mantık yürütmeye mi başlamış yoksa ? Demek ki yüklenmiş bazı temel proğramlar, zamanı geldikce çalışmaya başlıyor..
Ben, oğlumun "Bababaa" dediğini duyunca, "bir iki haftaya kadar konuşacak" demiştim.. Burak şimdi konuşmaya başladı.. Neden ? Çünkü ilgili proğram çalışıyor artık..
-----------------------------------

Biz elbette bir bilgisayarın işletim sisteminden bahsetmiyoruz.. Olabildiğince doğru bilgi girmeye, yanlışları düzeltmeye çalışıyoruz.. Virüs bulaşmasını engellemeye, antivirüs proğramları kurmaya çalışıyoruz..

Çok mu karmaşık oldu ?

karakedi neler diyecek çok merak ediyorum..

Cihangir Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön