Bitki türü: Sebze
Bitki ömrü: Tek yıllık
Tohum çeşit adı: Marina Di Chioggia kışlık kabak
Tohum kaç yıldır sizdedir: 3 yıl
Tohum alınan bitkinin yetiştirildiği yer: Fethiye
Size nereden geldi: Sn. Telato'dan tohum paylaşım etkinliğinde temin ettim.
İlk paylaşan :
Tohumun kökeni
Dağıtılacak Tohumun Saflığı: İzolasyona büyükçe bir tarlada diğer kabaklardan uzağa ve araya pek çok farklı bitki türü dikilmek suretiyle dikkat edilmiştir.
Kullanılan gübreler : Katı hayvan gübresi.
Kullanılan ilaçlar: Böcek ilacı.
Hasat yıl ve ayı: 2021 Eylül
Bitki tipi ve gelişim durumu: Geniş alan kaplar ve yüzeyde yayılarak gelişir. Ortam oluşturursanız ağdırarak da yetiştirilebilir. Yaprak ve gövde yapısı oldukça güçlüdür.
Yetiştirme özellikleri: Yazın en sıcak zamanlarında meyve tutumu olmaz. Bulunduğum bölgede yaz başı veya yaz sonu meyve tutumu oluyor.
Tohum ne zaman hangi ortama ekilmeli: Şubat - Mart ayında viyollere ekilerek fide yapılır. Mayısta kalıcı yerlerine dikilir.
Meyvenin ayırt edici özellikleri: Her yıl severek özenle yetiştiriyorum. Bana kalırsa yetiştirmesi en keyifli kabak türlerinden. Çapraz tozlaşmadan çok fazla etkilenen bir tür. Tohumu 6 yıl önce temin ettiğimde tek meyve almıştım ve diğer kabaklara yakın bir yere dikmiştim. Sonraki yıl asıl formda meyve alamadım. Tekrar tohum temin etsem de ilk yıl bile üç farklı formda meyve aldım. Tatlısından tuzlusuna oldukça lezzetli bir tür. dezavantajı kabukları soyulurken etli kısmını da almak zorunda kalıyorsunuz. İki yıla kadar dayandığı söylenir. Biz en fazla bir tam yıl beklettik ve etli kısmında azalma pörsüme gibi bir sonuç görmedik. Yetiştirmeye devam
Tohum ekimi öncesi uygulanacak yöntemler (soğuk katlama vb.) Herhangi bir özel uygulamaya gerek yoktur, kolay çimlenir.
Toprak, su, besin ve ışık gereksinimleri: Güneşli, organik maddesi yüksek yerlerde iyi gelişim gösterir.
İklim gereksinimleri: Yaz ve bahar aylarında gelişen bir bitkidir.