Bitki türü: Sebze
Bitki ömrü: Tek yıllık
Tohum çeşit adı: Altın kalp kışlık kabak/Sweet dumpling
Tohum kaç yıldır sizdedir: 4 yıl
Tohum alınan bitkinin yetiştirildiği yer: Fethiye
Size nereden geldi: Geleneksel tohum satan bir yerden temin ettim.
İlk paylaşan :
Tohumun kökeni
Dağıtılacak Tohumun Saflığı: İzolasyona dikkat edilmemiştir. İlk yıl dikkat ederek diktim. Sonraki yıl denemek amacıyla bazı fidelerimi karışık kabakların arasına diktim. O yıl aldığım tohumdan devam ettiriyorum ve aynı form ve lezzette meyveler alıyorum.
Kullanılan gübreler : Katı hayvan gübresi.
Kullanılan ilaçlar: Böcek ilacı.
Hasat yıl ve ayı: 2021 Eylül
Bitki tipi ve gelişim durumu: Standart kışlık kabak türlerine göre oldukça az alanı kaplar. İyi bakımla tek fideden 6-7 kadar ürün alınabilir.
Meyvelerin ayıt edici özellikleri: Daha çok süs amacıyla kullanılsa da dolması ve kızartması da oldukça lezzetli oluyor. Dolmasını kabuğuyla yaparsanız yenirken kabuğu kolaylıkla soyuluyor. Görsel amaçlı kullandığınızda bahar ortalarına kadar dayanıyor ama yemek için yetiştirirseniz uzun süre bekletince meyve pörsümeye başlıyor. En iyisi kış ortasına kadar tüketmek.
Yetiştirme özellikleri: Yazın en sıcak zamanlarında meyve tutumu olmaz. Bulunduğum bölgede yaz başı veya yaz sonu meyve tutumu oluyor.
Tohum ne zaman hangi ortama ekilmeli: Şubat - Mart ayında viyollere ekilerek fide yapılır. Mayısta kalıcı yerlerine dikilir.
Tohum ekimi öncesi uygulanacak yöntemler (soğuk katlama vb.) Herhangi bir özel uygulamaya gerek yoktur, kolay çimlenir.
Toprak, su, besin ve ışık gereksinimleri: Güneşli, organik maddesi yüksek yerlerde iyi gelişim gösterir.
İklim gereksinimleri: Yaz ve bahar aylarında gelişen bir bitkidir.