View Single Post
Eski 05-10-2021, 13:47   #74
fdemir
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 02-04-2021
Şehir: Tokat
Mesajlar: 112
Sıra başarılı olduğumuz sebzelerde. Birkaç farklı çeşit domates ekmiştik. Viyollerde domates fidesi yetiştirmekte başarısız olmuştum. Köylüler erken dese de 23 Nisan dan sonra 5-6 tane pembe domates ve sırık domates fidesi dikmiştim. Pembe domatesler çok erken geçti ama sırık domatesler bol bol ürün veriyor ve çok lezzetli. Daha sonra aldığım hazır fidelerin dikimi ise aşırı sıcaklara denk geldiği için kavrulmuştu. Annem de geç de olsa komşudan gelen tohumlardan bahçede fide yetiştirmişti. Şimdi o domatesler bol bol ürün veriyor. Hatta her hafta kova kova domates toplamaya devam ediyoruz. Bu domateslerden eşe dosta bolca dağıttık, kışlıklar bolca hazırlandı ve sürekli tüketiyoruz. Fotoğrafta üç çeşit domates görülmekte; pembe domates (hazır fide değil), köy domatesi (kırmızı, eğri-büğrü olan) ve diğer bir tür köy domatesi (daha düzgün şekilli). Bunlar bir komşumuzun verdiği tohumlardan yetişti.
Domatesleri dikerken sıra aralarını sık yapmışız. Seneye biraz daha seyrek aralar yapmalıyız. Daha önce bahsetmiştim, fidelerde kuruma problemi vardı. Gülleci bulamacı uygulaması hastalığı yavaşlatsa da durdurmadı ve tavsiyelere uyup bakır içeren bir ilaç alıp uyguladım, iyi geldi.
Biberlerin inanılmaz bir verimi var. Bol bol tükettik, dağıttık, turşular yaptık. Hala daha ürün almaya devam ediyoruz. Birkaç farklı çeşit biber ekmiştik, hepsi hazır fide. Sadece kapyalar kapya çıkmadı İnce kıl biber, Tokat köy biberi (çok lezzetlidir, ince kabuklu, kızartması da olur dolması da), kalın etli ızgaralık biber, iki çeşit acı biber var. Hepsinin fotoğrafı olmasa da diğer fotoğrafları daha sonra çekip yükleyeceğim.
Farklı zamanlarda iki çeşit patlıcan dikmiştik. Erken diktiğimiz bol bol döküyor ama biraz sert. Diğer tür ise daha uzun ve ince (kemer patlıcan sanırım) ve çok daha lezzetli ancak geç döktü. Hatta daha yeni yeni ürün vermeye başladı diyebilirim. Bu çeşidin de fotoğrafını çekmeyi unutmuşum. Bir dahaki sefere artık.

Eklenen Resimler
     
fdemir Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön