Öncelikle herkese tekrar merhaba diyerek söze başlamak istiyorum. Bazı sağlık ve iş problemleri yüzünden bir süredir forumla ilgilenemiyordum. Hatta bahçeyle dahi çok fazla ilgilenemedik. Buna rağmen yine de güzel ürünler aldık ve almaya devam ediyoruz. Bazı sebzeleri yetiştirmede başarısız bazılarını yetiştirmekte ise başarılı olduk. Bu başarısızlığın ardında bahçenin yanlış yerine dikmek, toprak ve su ihtiyaçlarını karşılayamamak gibi problemler yatıyor. Tabi bunların hepsi tecrübe hanesine artı olarak da eklenmiş oldu. Gelecek sezonda daha bilinçli ekim-dikim yapmaya çalışacağım.
Öncelikle başarısızlıklardan bahsetmek istiyorum. Bal kabaklarından sadece 1 tane ürün alabildik onun da fotoğrafını çekmeyi unutmuşum. Daha sonra fotoğraf çekip atarım. Kabaklar bahçenin en alt sınırındaydı ve bu sınırda her ne kadar kullanılmasa da çok derin olmayan, DSİ yapımı küçük bir sulama kanalı bulunuyor. Biz de dahil tüm bahçe sahipleri salma su verdikleri için fazla su bu kanalda birikti ve kabakların tevekleri su içinde kalıp çürüdü. Kabak alamasak da çiçeklerinden bol bol dolmasını yaptık.
Bahçenin daha üst taraflarına süs kabağı denilen bir tür kabak da ekmiştim. Bu kabak türü yenmez ve normalde çok daha küçük olurken bizim bahçede daha iri oldu. Dalda iken yeşil, kopartıp bekletildiğinde sarı-turuncu bir renk alır. Biz çocukken neredeyse her köy evinde dantel serili yuvarlak kahve sehpasının üstündeki yapma çiçek içeren küçük vazonun yanına konurdu

Daldaki hali var, kurumuş halinin fotoğrafını daha sonra çekip yükleyeceğim.
Kavun ve karpuz da bahçenin yanlış yerine ekilmiş. Onlar da fazla su içerisinde kalıp ürünlerin çürümesine neden oldu. Yine de bir kaç küçük kavun yiyebildik. Gerisini de toplayıp kelek turşusu yaptık

Fasulyeler başlangıçta yeterli su almasına rağmen ürün dökümü fazla olmadı. Gerçi diğer bahçe komşularımız ve köyden konuştuğumuz bazı kişiler de fasulyelerin dökümünün bu sene az olduğunu söyledi. Belki iklimsel bir durumdur. Diktiğimiz fasulye miktarına göre çuval çuval fasulye toplarız diyorduk ama yine de yedik, komşularla dostlarla paylaştık, eşe dosta dağıttık ve biraz da kışlık hazırlığına kullandık. Daha sonra zaten bahçeyle ilgilenemeyince çoğu kurudu.