İnşaat ruhsatını beklediğimiz dönemde demir, beton,usta, elektrik ve sıhhi tesisat işleri için anlaşmalarımı yaptım.
projemizde 12,5 ton demir çıktı. ben tonu 6750 tl den 12 ton demir aldım.
115 m3 beton çıktı. 285 tl'den c30 betonu 115 m3 aldım. ayrıca pompa için her sefer için 300 tl ve grobeton
vb. ekstralar için iş bitiminde hesaplaşmak üzere anlaştık.
Kaba inşaat için usta ile kalıp, demir, beton, duvar ve çatı olmak üzere anlaştım. kalıp m2 80 tl, çatı 30 tl olarak anlaştık. kalıp m2 içinde tableler yanında yükseltme perdeleri tek yüzü ve kolonların 1 metreyi geçenler hesaba katılacak şekilde anlaştık. ayrıca temel su izolasyonu için bohçalama işlemini de kendisi yapacak fiyat içinde.
Çalışanların sigortaları yapılabilmesi için muhasebeci ile 1500 tl'ye anlaştım.
Şantiye şefi ile de aylık 500 tl olarak anlaştım.
Elektrik tesisatı için sıva altı ve beton için yapılacak işler için bir anlaşma yaptım. temel topraklama, borulama, kablolama, kasalar ve sigorta kutuları işçilik dahil 8600 tl. anahtar, priz,sigortalar ve aydınlatma malzemelerini daha sonra kendimiz alacağız.
Sıhhi tesisat için de temiz su, pis su, yerden ısıtma tesisatı, doğalgaz boru tesisatı ve tuvalet rezervuarları işçilik dahil 25000 tl olarak anlaştım. sıhhi tesisat için de bize su armatürleri, klozetler, lavabolar ve kombi kalıyor.
elektrik ve sıhhi tesisatta bu şekilde anlaşmamızın sebebi beton ve sıva altında kalan tesisatı kaliteli malzeme kullanarak yapıp, seçime dayalı, zevkleri ilgilendiren malzemeleri kendimiz seçmek istememizdir.