Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi halcur
Sayın TCM, çok güzel bir anlatım olmuş. Keşke tecrübeli üreticilerimiz aşama aşama, hangi zaman aralığında ekilir, sulanır, ilaçlanır, gübrelenir... Bunları paylaşsa, bizim gibi acemiler de faydalansa...
Problem şu ki çok kişi çok şey yapıyor ve bunları da paylaşıyor ama binlerce sayfanın arasında kaybolup gidiyor. Kaolin ile EM.A, Gülleci, Hümik asit karışır mı? Oranları ne olmalı?İlaç kullandıktan sonra ne kadar zaman sonra organik katkı malzemeleri kullanılır? Hangi ilaç ne zaman kullanılır? Hangi gübre ne zaman ne kadar kullanılır?
Üretim takvimi gibi bir çalışma yapılsa yani. Sabit bir sayfa oluşturulsa, üyeler günlük/haftalık o sayfadaki/takvimdeki bilgileri takip ederek üretim yapsa. Ne büyük bir kolaylık olurdu.
İki senedir bostan yapıyorum. Geçen seneki "bismillah"tı. 4 garık üretim yaptım. Her garık 3 metre uzunluğundaydı. Bu sene 14 garık 4'er metre uzunluğunda. (Çapa makinesi çok faydalı bu arada.) Seneye Allah kerim.
Bu sene domateslerden fayda görmedim. Hastalandı. Söktüm hepsini. Şunu anladım "tam organik" üretim benim için çok erken. Seneye mildiyö, yeşilkurt, tuta için ilaç kullanacağım gibi görünüyor.
Yukarıdaki güzelim domatesleri ve onunla ilgili süreci anlattığınız yazıyı görünce ben de aklıma gelenleri yazayım dedim. Sürç-i lisan ettiysek affola.
|
Keşke dediğiniz gibi tecrübeli üstatlar böyle bir çalışma yapsa. Organik üretim yapmanın sizin için erken olduğu kanısında size katılmıyorum sayın halcur tam tersine bu sene yapılan hatalardan ders alıp seneye onları telafi etme yönünde sizi kamçılaması lazım bu kadar erken vazgeçmeyin derim. Emeklerin zayi olması moralleri bozuyodur elbet ama netice elde ettiğinizde de o denli mutluluk verecektir. Gayretinizi diri tutun derim...