View Single Post
Eski 01-08-2021, 12:05   #147
Portakal Rengi
Ağaç Dostu

Portakal Rengi's Avatar

Giriş Tarihi: 19-02-2018
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi chntskn06 Mesajı Göster
Kesinlikle haklısınız video ile kastettiğim ağaçlarnet üyelerinden bir arkadaşımız hayli fazla ve eski paylaşımları olan bir arkadaş ürün ismi vermedi ama ben bir tarım marketten kalsiyum nitrat aldım ve alırken oradaki arkadaş hiçbir mildiyö alameti olmamasına rağmen ısrarla bunun mildiyö olduğunu iddia edip ilave takviyeler pazarlamaya çalıştı on onbeş dakika tartışmadan sonra kalsiyum nitratı alıp çıktım ben de dikkat ediyorum ürün reklamı amaçlı paylaşımlara tavsiyeleriniz için hususiyle teşekkür ediyorum. Bugün hasta olan domatese ve hastalığını tespit edemediğim bir domatese uygulama yaptım birkaç gün sonra tüm domateslere uygulamayı düşünüyorum uygulama sıklığı olarak ürün üzerinde iki üç hafta sonra iki üç kez daha uygulanır diyor bunu domateslerle beraber diğer tüm bitkilere( biber palıcan salatalık vs.)uygulamayı düşünüyorum siz ne önerirsiniz
Yapraktan gübreleme için kalsiyum içerikli gübreler var. Bendeki 15 günde bir kez uygulanıyor. Kimyasal formülü uzmanlara bırakıyorum. İlçe tarım müdürlüğünden destek almıştım. Bileşiminde kalsiyum dışı elementlerden de var. (Markasız bu kadar açıklayabiliyorum.) Üretici kataloglarından yardım alabilirsiniz.

Portakal Rengi Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön