Cin biberlerini kurutarak acı toz/pul biber yapıyorum. Kendi ürünüm olduğu için içim rahat oluyor.
Yeşil görünenler daha önce bahsettiğim dürümcüden gelen biberler. Benim haddim değil bu biber, çok acı ama bereketli. Pul biber yapımında kullanıyorum. Renk kırmızıya dönmüyor ama sorun değil.
Esnaf ahlakı konusunda sıkıntı çok. Daha önce de benzer şeyler yazdığım için uzatmadan yazayım.
Aşağıda görünen kıl biberler özellikle ve ısrarlı sorularımın sonucunda tatlı oldukları belirtilerek satıldı bana. Zehir gibi acı. Yemekte kullanamıyoruz, kahvaltıda yiyemiyoruz, salataya doğrayamıyoruz...çünkü zehir gibi. Aylarca verilen emek boşa gitti. Biraz turşu, birazı da pul/toz biber yaparız. O kadar.
